Acasa InternationalExterne Seful Radei Supreme: Ucraina nu poate fi independenta daca nu are relatii bune cu Rusia

Seful Radei Supreme: Ucraina nu poate fi independenta daca nu are relatii bune cu Rusia

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Ucraina nu poate fi un stat independent daca nu are relatii bune cu Rusia, considera presedintele Radei Supreme din Ucraina, Vladimir Litvin. Declaratia a fost facuta miercuri, in cadrul unei intalniri cu sefii unitatilor administrative ale tarii, cand Litvin a afirmat: “Ca stat independent, Ucraina va putea exista doar daca va avea relatii bune cu Rusia. Altfel, acest lucru va fi imposibil”, scrie ITAR-TASS.


In opinia lui Vladimir Litvin, “problema separatismului in Ucraina a picat, pentru ca au iesit in fata problemele de natura economica, ce pot fi rezolvate doar prin stabilitate politica in tara”. In acest context, el a adus ca exemplu “acordurile de la Harkov” dintre presedintii Rusiei si a Ucrainei, prin care s-a asigurat reducerea gazului rusesc pentru Ucraina in schimbul ramanerii Floteri ruse in Crimeea. “Daca Ucraina nu ar fi avut aceasta reducere la gaz, economia ucraineana nu si l-ar fi putut permite”, a precizat Litvin.

La sfarsitul lunii aprilie se discuta despre impartirea Ucrainei in cinci regiuni, iar presedintele Ianukovici a mandatat guvernul sa elaboreze un proiect de federalizare a tarii. Insa adoptarea Constitutiei din 1996, care a consfintit statutul unitar al tarii, punea capat acestor discutii, motiv pentru care s-a pus si problema modificarii Constitutiei. Cele cinci regiuni ar fi fost Galitia, Ucraina Centrala, Kiev, Slobojansina si Crimeea, potrivit publicatiei Vzglead.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult