Acasa InternationalExterne Şeful socialiştilor din Bundestag se ia de Ponta

Şeful socialiştilor din Bundestag se ia de Ponta

scris de M.I.
5 afisari

Liderul SPD (socialiştii germani) din Bundestag, Frank-Walter Steinmeier, a făcut luni seara un apel la toţi actorii politici din România să nu încalce principiile democratice.

Şeful socialiştilor din Bundestag se ia de Ponta

Starea culturii politice este alarmantă, a declarat Frank-Walter Steinmeier, fost ministru german de externe, într-o declaraţie referitoare la ultimele evoluţii din România, scrie Agerpres, citând agenţiile germane. Indiferent cui îi aparţine cea mai mare parte din vină, este inacceptabil ca în decurs de câteva zile să îngrădeşti atribuţiile Curţii Constituţionale, a mai spus liderul SPD.
‘Încălcările de ordin politic şi juridic, precum cele de care este acuzat presedintele Băsescu, nu înseamnă că acestea trebuie plătite înapoi cu aceeaşi monedă şi nici nu justifică acest lucru’, a mai afirmat Steinmeier, făcând referire la premierul român Victor Ponta, scrie focus.de, care a fost preluat de DPA.
Luni dimineaţă, purtătorul de cuvânt al cancelarului german Angela Merkel, Steffen Seibert, a avertizat că aceasta consideră ‘inacceptabil’ ca principiile fundamentale ale UE privind statul de drept să fie violate.

2 comentarii

Europeanuul 09-07-2012 - 23:52

Omul a spus ca nu ar fi acceptabil ca noul guvern sa plateasca cu aceasi moneda incalcarile politice facute de Basescu (adica sa nu le incalce si el). In continuare a mai spus ca se bucura de implicarea UE in verifica evolutia evenimenbtelor, unde a mentionat ca ar fi de dorit ca institutiile UE sa verifice evenimentele petrecute in ultimii ani (si sa nu fie reduse la cele petrecute in ultimile saptamani).

Dl Steinmeier a conchis ca se asteapta ca deciziile CCR sa fie respectate, indiferent care ar fi acestea. O incercare de schimbare a judecatorilor CC, intr-un astfel de caz Romania nu s-ar incadra in rindul statelor in care principiul statului de drept este respecta

Citat:

Politische und rechtliche Verfehlungen, wie sie dem Präsidenten vorgeworfen werden, rechtfertigen nicht, dies mit gleicher Münze zurückzuzahlen. Ich begrüße deshalb, dass die EU die Ereignisse genau prüfen wird. Es wäre wünschenswert, dass sie den Blick dabei nicht nur auf die vergangenen Tage, sondern auf die Verfassungskrise der vergangenen Jahre wirft.

Heute wird das Verfassungsgericht erneut zusammentreten. Ich erwarte, dass Entscheidungen akzeptiert und nicht erneut zum Anlass genommen werden, über die Auswechslung von Richtern zu spekulieren. Ein solches Verhalten wäre mit rechtsstaatlichen Grundsätzen nicht vereinbar.

http://www.spdfraktion.de/presse/pressemitteilungen/rum%C3%A4nien-demokratische-institutionen-achten-und-rechtsstaatlichkeit-respek

Hasbe 12-07-2012 - 20:51

Politicienii intre ei…Banii conteaza! Poti invata GRATIS sa tranzactionezi la bursa pe un site din ELVETIA la http://www.dukascopy.com/tradercontest/?action=blog&trader=Nicco

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS