Acasa InternationalExterne Seful Statului Major Interarme: Planul SUA de atac al Iranului este pregatit

Seful Statului Major Interarme: Planul SUA de atac al Iranului este pregatit

scris de Ziua Veche
53 Afisari

.Seful Statului Major Interarme american a dat asigurari ca un plan de atac al Statelor Unite impotriva Iranului este pregatit, daca Teheranul se doteaza cu arma nucleara, insa a declarat ca este „extrem de preocupat” de consecintele pe care le-ar putea avea o asemenea ofensiva.


O actiune militara impotriva Iranului ar putea avea „consecinte nedorite care sunt dificil de anticipat intr-o zona incredibil de instabila”, a declarat amiralul Michael Mullen pentru postul de televiziune NBC, transmite AFP, preluata de Mediafax. Statele Unite nu pot lasa insa Teheranul sa se doteze cu arma nucleara, a continuat el. „Pentru a fi complet sincer, si o optiune, si cealalta ma ingrijoreaza mult”, a recunoscut el. Mullen s-a declarat optimist ca eforturile diplomatice ale comunitatii internationale si sanctiunile pe care le impune Iranului vor determina Republica islamica sa isi abandoneze programul de imbogatire a uraniului. Totusi, „optiunile militare sunt pe masa si vor ramane”. „Sper ca nu vom fi nevoiti sa le utilizam, dar ele sunt importante si binecunoscute”, a adaugat amiralul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS