Acasa InternationalExterne Serbia a demarat negocierile de aderare la UE

Serbia a demarat negocierile de aderare la UE

scris de C.S.
14 afisari

Serbia a demarat negocierile de aderare la Uniunea Europeană. Anunțul oficial a fost făcut astăzi, la Bruxelles, de comisarul pentru Extindere Stefan Füle. Marele obstacol rămâne recunoașterea provinciei Kosovo.

UE a deschis negocierile de aderare cu Serbia.

Serbia speră să devină al 29-lea membru al UE la orizontul lui 2020, urmând pașii țării vecine Croaţia, care a aderat la 1 iulie 2013. Unii experţi apreciază, însă, că negocierile ar putea dura aproximativ zece ani.

„Cetăţenii sârbi au aspiraţii europene puternice, iar noi vom continua să susţinem Serbia pentru ca să înregistreze progrese, pas cu pas, pe calea europeană”, a declarat preşedintele Comisiei Europene (CE) Jose Manuel Barroso.

Serbia a obţinut statutul oficial de candidat UE în martie 2012, însă Bruxelles-ul a anunţat deschiderea negocierilor abia un an mai târziu, după ce Serbia a ajuns, în aprilie 2013, la un acord asupra normalizării relaţiilor sale cu Kosovo.

Serbia refuză în continuare să recunoască independenţa proclamată în 2008 de către majoritatea albaneză din Kosovo, fosta sa provincie sudică.

3 comentarii

pathfinder 21-01-2014 - 13:30

Prosti sarbii astia!
In loc sa faca tot felul de aliante cu rusii vor in UE.
Vor in UE, baaaa!
N-asa lighioanelor? (va stiti voi…)

P.S. Succes Serbiei!
Poate asa vor capata si timocenii mai multe drepturi.

Ad 21-01-2014 - 21:35

Drepturi in valhala? Ar fi cel mai fascist stat din UE in care minoritatile sunt recunoscute in gropi comune(albanezi) sau dupa ce dispar(romani) alergati de securistii lor. Nu pot sa cred cata stupiditate e in Romania.

pathfinder 22-01-2014 - 09:49

1. Serbia – Valhalla?
2. „Poate asa vor capata…” Poate!!!
3. „Nu pot sa cred cata stupiditate e in Romania.” Corect!?!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult