Acasa InternationalExterne Serbia închide tot. Rămân deschise magazinele alimentare, farmaciile și benzinăriile

Serbia închide tot. Rămân deschise magazinele alimentare, farmaciile și benzinăriile

scris de Misu Andrei
93 afisari

Serbia înăspreşte măsurile împotriva răspândiri coronavirusului, în timp ce spitalele sunt pline cu pacienţi infectaţi cu COVID-19, relatează dpa, citată de Agerpres.

Magazinele, restaurantele, punctele şi locaţiile de servire vor fi închise cel puţin cinci zile începând de miercuri, a afirmat premierul Ana Brnabic, citată de presa sârbă după o reuniune a echipei guvernamentale de gestionare a crizelor. Numai magazinele alimentare, farmaciile şi benzinăriile sunt scutite de aceste măsuri. Restricţii similare au fost deja în vigoare în ultimele trei weekend-uri.

Managerii de spitale şi medicii au cerut recent ca măsurile mai stricte să nu fie limitate la weekend, apreciind că efectele unor lockdown-uri de scurtă durată nu sunt suficiente.

Spitalele se apropie de limitele lor de capacitate, având în vedere că a crescut numărul de pacienţi cu COVID-19, au adăugat sursele citate. În prezent, aproximativ 4.515 pacienţi cu COVID-19 sunt trataţi în spitalele din Serbia.

În ultimele săptămâni, numărul infecţiilor din Serbia, o ţară cu şapte milioane de locuitori, a crescut semnificativ. Luni, autorităţile au înregistrat 4.634 de noi cazuri de COVID-19, o creştere cu aproximativ un sfert faţă de situaţia de acum două săptămâni. De la începutul pandemiei, 4.747 de persoane au murit în Serbia în urma infectării cu noul coronavirus.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult