Acasa InternationalExterne Serbia-UE, acord asupra participării la operaţiuni de gestionare a crizei

Serbia-UE, acord asupra participării la operaţiuni de gestionare a crizei

scris de M.A.
2 afisari

Autorităţile sârbe şi reprezentanţi ai Uniunii Europene au semnat un acord asupra participării poliţiştilor şi soldaţilor sîrbi la operaţiuni de gestionare a crizelor internaţionale, a anunţat miercuri ministerul sîrb al Afacerilor Externe, notează AFP.

Serbia-UE

„Ministrul sârb al afacerilor externe, Vuk Jeremic, şi şeful delegaţiei Uniunii Europene în Serbia, Vincent Degert, au semnat astăzi la Belgrad un acord… ce stabileşte cadrul de participare a Serbiei la operaţiunile UE de gestionare a crizelor”, a declarat Ministerul sârb într-un comunicat, transmite Moldpres. Şeful diplomaţiei europene, Catherine Ashton, a anunţat semnarea acestui acord în timpul vizitei sale la Belgrad la sfârşitul lunii mai.

Acest acord este unul dintre cele mai importante pe care Serbia trebuie să-l semneze în procesul de apropiere de UE în domeniul politicii externe şi securităţii comune. Serbia este una din cele 20 de ţări care au semnat un astfel de acord cu UE sau care au intrat în procesul de negociere pentru semnarea lui, potrivit unui comunicat al misiunii UE la Belgrad.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult