Acasa InternationalExterne Serghei Gubarev la Bucureşti. România şi Rusia “negociază” Transnistria

Serghei Gubarev la Bucureşti. România şi Rusia “negociază” Transnistria

scris de M.A.B.
3 afisari

Reprezentantul special al Federaţiei Ruse pe problematica transnistreană, Serghei Gubarev, are marţi, la Bucureşti, consultări cu secretarului de stat pentru afaceri europene Bogdan Aurescu.

Transnistria

Traian Băsescu a reiterat, în urmă cu aproximativ o săptămână, la Adunarea Parlamentară a NATO, poziţia României privind retragerea trupelor ruse din Transnistria. De asemenea, a încurajat Republica Moldova să se apropie şi mai mult de NATO. “Reiteram, în acest context, susţinerea noastră pentru integritatea teritorială a Republicii Moldova şi respectarea angajamentelor internaţionale privind retragerea forţelor militare staţionate în Transnistria”, a afirmat preşedintele României. “Încurajăm, de asemenea, Republica Moldova să-şi întărească cooperarea cu NATO în cadrul instrumentelor parteneriale pe care Alianţa le pune la dispoziţie, aceasta contribuind, între altele, la avansarea procesului de reformă internă şi a procesului de modernizare”, a mai spus Băsescu.

Este pentru prima dată, în ultimii cinci ani, când un reprezentant al diplomaţiei ruse care se ocupă în mod special de Transnistria vine la Bucureşti pentru consultări.

La începutul lunii septembrie, secretarul de stat pentru afaceri europene Bogdan Aurescu a avut o rundă de consultări cu omologul danez, secretarul de stat Michael Zilmer-Johns. Cei doi oficiali au făcut şi un schimb de opinii privind perspectivele apropierii R Moldova de UE, demnitarul român subliniind beneficiile pe care aderarea la UE a R. Moldova le va aduce Uniunii şi statelor membre. Totodată, la solicitarea părţii daneze, a făcut o prezentare a perspectivelor soluţionării conflictului transnistrean.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult