Acasa InternationalExterne Serghei Lavrov: Occidentul a declarat „război total” Rusiei

Serghei Lavrov: Occidentul a declarat „război total” Rusiei

scris de Misu Andrei
97 Afisari

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a acuzat vineri Occidentul că duce un „război total” împotriva Rusiei şi a apreciat că acesta va dura „multă vreme”, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov

„Occidentul a anunţat un război total împotriva noastră, împotriva întregii lumi ruseşti”, a spus Lavrov la o reuniune a conducătorilor regiunilor Rusiei. „Putem spune cu certitudine că ne vom afla în această situaţie multă vreme”, a adăugat el.

„Statele Unite şi sateliţii lor îşi dublează, triplează, cvadruplează eforturile de a limita Rusia, folosind un instrumentar foarte larg: începând cu sancţiunile economice unilaterale până la propaganda profund mincinoasă în spaţiul media mondial”, a mai spus ministrul.

Puterile occidentale aplică tot mai multe sancţiuni Rusiei pentru că a lansat o ofensivă militară majoră împotriva Ucrainei, reaminteşte AFP.

Lavrov a atacat şi aşa-numita „cancel culture” (cultură a anulării – n. red.) şi a susţinut că occidentalii interzic clasici cum ar fi Ceaikovski, Dostoevski, Tolstoi sau Puşkin.

Numeroase instituţii culturale occidentale şi-au încetat cooperarea cu instituţiile de stat ruse sau au interzis artişti care susţin ofensiva împotriva Ucrainei, menţionează France Presse.

Moscova, care la 24 februarie a atacat militar Ucraina, acuză această ţară că este condusă de neonazişti care se fac vinovaţi de un presupus genocid al populaţiei rusofone şi susţine că Occidentul luptă împotriva Rusiei prin intermediari.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult