Acasa InternationalExterne Serghei Lavrov: Saakaşvili este o “boală”

Serghei Lavrov: Saakaşvili este o “boală”

scris de M.A.
3 afisari

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat luni că preşedintele Mihail Saakaşvili este o „boală” pentru Georgia şi că Moscova nu vrea să aibă nimic de-a face cu el.

Mihail Saakasvili (president.gov.ge)

Mihail Saakasvili (foto: president.gov.ge)

Întrebat despre relaţiile dintre Rusia şi Georgia cu ocazia împlinirii a trei ani de la declanşarea războilui din zonă, Lavrov l-a criticat vehement pe Saakaşvili.

„Este evident că preşedintele Saakaşvili este o boală şi o anomalie a istoriei poporului georgian, şi a primit, în plus, o educaţie foarte proastă”, a declarat şeful diplomaţiei ruse în cadrul unei conferinţe de presă la încheierea unei întâlniri cu omologul său sud-coreean, Kim Sung Hwan.

„Nu mai vrem să avem de-a face cu un bărbat care a dat ordinul să fie ucişi militari pentru menţinerea păcii, cetăţeni paşnici, în special cetăţeni ai Federaţiei Ruse”, a adăugat Lavrov, potrivit Mediafax.

El a subliniat că Rusia este pregătită să restabilească relaţii cu vecinul său georgian, întrerupte de la conflict, dar fără Saakaşvili.

„Nu asociem poporul georgian cu acest personaj; suntem pregătiţi să dezvoltăm legături comerciale şi în alte domenii foarte diferite, dar nu cu Mihail Saakaşvili„, a adăugat el.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult