Acasa InternationalExterne Serghei Lavrov: SUA instigă Kievul la război

Serghei Lavrov: SUA instigă Kievul la război

scris de M.A.B.
3 afisari

Statele Unite ale Americii salută acțiunile Kievului care subminează acordurile de la Minsk și, prin urmare, instigă la o soluționare militară a problemei, a declarat joi, într-o conferință de presă, ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, informează agenția de presă TASS.

Lavrov ameninţă Ucraina cu un război ca în Georgia, în 2008

Lavrov ameninţă Ucraina

‘Zilele acestea, SUA vorbesc nu doar despre înăsprirea sancțiunilor, ele vorbesc și despre necesitatea de a trimite armament în Ucraina. Are loc un fenomen destul de paradoxal, când o încălcare grosolană, de către conducerea ucraineană a propriilor obligații pe marginea acordurilor de la Minsk din 12 februarie este salutată de conducerea SUA’, a spus șeful diplomației ruse.

Lavrov a precizat că miercuri a existat o ‘informație cu privire la o discuție telefonică dintre vicepreședintele SUA, Joe Biden, și președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, în timpul căreia reprezentantul american a salutat legea (privind un statut special pentru anumite regiuni estice ale Ucrainei), adoptată de Rada Supremă la 17 martie’.

‘În condițiile în care Washingtonul salută acțiuni ce subminează acordurile de la Minsk, nu ne rămâne decât să tragem concluzia că SUA instigă Kievul la o soluționare militară’ a crizei din Ucraina, a conchis Serghei Lavrov.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult