Acasa InternationalExterne Sergio Mattarella, un sicilian necunoscut, ales preşedintele Italiei

Sergio Mattarella, un sicilian necunoscut, ales preşedintele Italiei

scris de A.H.
28 afisari

Sergio Mattarella a fost ales sâmbătă președinte al Republicii Italiene, el obținând cele 505 de voturi necesare în forul legislativ de la Roma, informează AFP, Reuters și DPA.

Sergio Mattarella

Sergio Mattarella

Judecător la Curtea Constituțională a Italiei, politicianul de centru-stânga a fost susținut de premierul Matteo Renzi, fiind ales abia în al patrulea tur de scrutin desfășurat în această săptămână, în primele trei tururi nefiind întrunit cvorumul necesar.

Pentru alegerea președintelui Italiei sunt eligibili să voteze un număr de 1.009 parlamentari și oficiali locali. Mattarella devine astfel al 12-lea președinte al Republicii Italiene de după Al Doilea Război Mondial.

Şeful Guvernului, Matteo Renzi, le-a cerut joi aleşilor Partidului Democrat (PD) să lase buletinele goale la primele trei tururi, după care să îl aleagă pe Sergio Mattarella, un sicilian puţin cunoscut marelui public şi care nu s-a exprimat până în prezent în presă.

Noul președinte al Italiei este Sergio Mattarella. Intrat în politică după asasinarea de către Mafie a fratelui său, preşedintele regiunii Sicilia, Mattarella a fost membru al Parlamentului timp de 25 de ani şi de cinci ori ministru.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult