Acasa InternationalExterne Seulul şi Washingtonul avertizează Phenianul

Seulul şi Washingtonul avertizează Phenianul

scris de M.A.
148 Afisari

Ministrul american al apărării Leon Panetta şi omologul său sud-coreean Kim Kwan-Jin au avertizat vineri că nu vor tolera un eventual atac din partea Phenianului.

Leon Panetta si Kim Kwan-Jin (yonhapnews.co.kr)

Leon Panetta si Kim Kwan-Jin (foto: yonhapnews.co.kr)

De asemenea, cei doi oficiali au calificat drept o ameninţare gravă programul Coreii de Nord de îmbogăţire a uraniului dezvăluit în noiembrie 2010, care oferă Phenianului o altă modalitate de a fabrica arme nucleare, transmite Moldpres. „Phenianul şi-a demonstrat disponibilitatea pentru provocări care au drept preţ viaţa unor persoane nevinovate”, a declarat Leon Panetta în cadrul unei conferinţe de presă la sfârşitul vizitei sale de trei zile în Coreea de Sud.

„O agresiune sau o provocare nord-coreeană nu va fi tolerată”, au subliniat cei doi resposabili într-un comunicat comun. Ministrul american al apărării a precizat totodată că SUA nu-şi vor reduce numărul soldaţilor staţionaţi în Coreea de Sud, în pofida reducerilor de cheltuieli ale armatei americane.


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult