Acasa InternationalExterne Shahram Amiri sustine ca a fost rapit si torturat de CIA

Shahram Amiri sustine ca a fost rapit si torturat de CIA

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Omul de stiinta iranian care a disparut in urma cu un an si a reaparut misterios la ambasada Pakistanului din Washington, a declarat joi ca a fost rapit si torturat de CIA.

Potrivit BBC, in cadrul conferintei de presa organizate dupa sosirea pe aeroportul din Teheran, Shahram a afirmat ca a fost rapit de serviciile secrete americane in urma cu un an, in timp ce se afla in orasul Medina, fiind supus unor “torturi fizice si psihice extreme”. Omul de stiinta a mai adaugat ca desi nu este direct implicat in programul nuclear iranian, CIA i-a oferit 50 de milioane de dolari pentru a ramane in Statele Unite.

Ieri, Philip Crowley, purtator de cuvant al Administratiei Statelor Unite a confirmat faptul ca aceasta “s-a aflat in contact cu el”, pe perioada sederii sale in Statele Unite, dar a refuzat sa dea alte detalii. Crowley a adaugat totusi ca omul de stiinta iranian a informat guvernul american in legatura cu dorinta sa de a parasi tara, raspunsul acestuia fiind ca el se afla in Statele Unite “de buna voie si este liber sa plece”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS