Acasa InternationalExterne Shinzo Abe, ales prim-ministru al Japoniei

Shinzo Abe, ales prim-ministru al Japoniei

scris de D.S.S.
4 afisari

Camera inferioară a Parlamentului japonez (Dieta) l-a ales miercuri pe Shinzo Abe să ocupe postul de prim-ministru, după ce guvernul de centru-stânga condus de premierul Yoshihiko Noda a demisionat în bloc după înfrângerea formaţiunii acestuia, Partidului Democrat din Japonia (PDJ), în alegerile anticipate din data de 16 decembrie, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Shinzo Abe

Shinzo Abe este lider al Partidului Democrat (PLD), formaţiunea de dreapta care a câştigat alegerile obţinând majoritatea în Parlament. Deşi numirea sa trebuie votată şi de Senat, aceasta nu va fi decât o formalitate, întrucât în Constituţia japoneză prevalează votul din Dietă.
Pentru a scoate ţara din recesiune, noul premier a promis că va supune rapid votului un plan de relansare în valoare de aproximativ 100 de miliarde de euro şi va demara vaste lucrări de îmbunătăţire a infrastructurii învechite a ţării, în pofida unei datorii publice colosale. De asemenea, el doreşte să obţină din partea Băncii Japoniei o politică monetară ultraliberală pentru a ieşi din deflaţie şi a slăbi yenul, considerat prea puternic.

Este pentru a doua oară în cariera sa când Abe ajunge în fruntea Japoniei, după mandatul de premier din 2006-2007, de această dată într-o ţară slăbită de criza economică şi de deteriorarea relaţiilor sale diplomatice, mai ales cu China, comentează AFP.

3 comentarii

BULA 26-12-2012 - 14:39

Si la japonezi e tot ca la noi, dar la alta scara. Americanii sunt in spatele marionetelor de la conducere.

ValVerde 26-12-2012 - 15:23

Iar eu sint in spatele americancelor aplecate pe marionete…

BULA 26-12-2012 - 16:19

Esti in forma ? Sa nu te sufle curentul…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult