Acasa InternationalExterne Silvio Berlusconi, cercetat pentru corupere de martori

Silvio Berlusconi, cercetat pentru corupere de martori

scris de C.S.
2 afisari

Silvio Berlusconi, unul dintre cei mai controversaţi foşti premieri italieni, este din nou cercetat de justiţia din ţara sa, de această dată pentru corupere de martori, în cadrului procesului pentru abuz de putere.

Silvio Berlusconi, cercetat pentru corupere de martori.

Această decizie a fost luată în urma condamnării lui Il Cavaliere la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere şi întreţinerea de relaţii sexuale cu o minoră în schimbul unor sume de bani. În hotărâre, tribunalul de la Milano l-a acuzat pe magnatul media „de alterarea sistematică a probelor” şi „cumpărarea martorilor”, inclusiv a tinerei marocane Karima El-Mahroug, alias „Ruby”.

Liderul formaţiunii Forza Italia, considerat a fi în situaţie de ineligibilitate după condamnare, a dat asigurări că nu intenţionează să părăsească scena politică, sugerând că ar fi interesat de un loc în Parlamentul European.

Silvio Berlusconi trebuie să ispăşească un an de închisoare în dosarul Mediaset, dar probabil va fi plasat în arest la domiciliu sau va efectua muncă în folosul comunităţii. Berlusconi, 77 de ani, fusese condamnat în prima instanţă şi în apel la patru ani de închisoare pentru fraudă fiscală, cu o interdicţie de cinci ani privind deţinerea de funcţii publice. Pedeapsa de condamnare la închisoare a fost confirmată de instanţa supremă, care a decis rejudecarea la Curtea de Apel din Milano a sancţiunii suplimentare, cea de interzicere a funcţiilor publice.

Trustul Mediaset, aparţinând familiei lui Silvio Berlusconi, a fost găsit vinovat că a cumpărat drepturi de difuzare, în intervalul 1995 – 1998, la preţuri majorate intenţionat, prin intermediul unor companii offshore, în scopul comiterii unor fraude fiscale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult