Acasa InternationalExterne Simbolul românilor din Italia e o curvă

Simbolul românilor din Italia e o curvă

scris de A.P.
5 afisari

Alegerea unei prostituate ca simbol al comunităţii româneşti a indignat şi presa italiană locală.
Cartea ‘Mamma vado a vivere in Italia‘ /’Mamă, merg să trăiesc în Italia‘/ disponibilă de miercuri în librăriile oraşului Savona /regiunea Liguria/, prezintă specificul comunităţilor de străini din zona nordică a Peninsulei cu ajutorul a douăzeci de personaje adevărate. Romanul a fost lansat în luna iunie din iniţiativa asociaţiei ‘Find the Cure’ şi a Departamentului pentru Cooperare Internaţională al Provinciei Savona. Dintre cele douăzeci de persoanje, opt sunt o prostituată româncă, un actor argentinian, un medic albanez, un angajat la o benzinărie senegalez, o asistentă medicală somaleză, un zidar din Peru, o cameristă braziliană şi un deţinut marocan. Ele au fost alese întâmplător, în urma unei călătorii în teritoriu, transmite Agerpres.
Cartea aruncă lumină asupra vieţii grele pe care au avut-o în ţara de origine şi a drumului anevoios al emigrării. Romanul îşi propune să realizeze un mozaic al fenomenului imigraţiei, fără stereotipuri şi prejudecăţi’, au precizat autorii pe site-ul Provinciei Savona. Textele au fost adunate şi elaborate de preşedintele asociaţiei Find The Cure, Daniele Sciuto, şi de reprezentantul Provinciei Savona Davide Delbono.
Autorităţile provinciale au prezentat cartea pentru a doua oară miercuri după amiază la librăria Ubik din Savona, informează site-ul infooggi.it. ‘În sfârşit a fost publicată o carte despre imigraţie nepărtinitoare şi care nu alimentează prejudecăţile’, a afirmat Pietro Santi, responsabilul al departamentului serviciilor sociale din cadrul Provinciei Savona.  Jurnalistul Sergio Bagnoli subliniază că ‘românii au fost cei mai vitregiţi’ de cartea care îşi dorea să lase la o parte prejudecăţile.

‘Pe români nu îi reprezintă o persoană care, la fel ca în cazul celorlalte comunităţi, trăieşte dintr-o profesie cinstită, ci o tânără prostituată care se vinde pe câţiva euro’, scrie Bagnoli pe site-ul infooggi.it şi se întreabă cum de niciun politician nu a observat că romanul deschide o uşă spre ‘românofobie‘.

3 comentarii

Camelian Propinatiu 08-10-2011 - 21:15

Nu e prea devreme sa infiintam Institutul pentru Studiul si Monitorizarea Antiromânismului (ISMAR), macar semnalizandu-se pe un site prin voluntari diferitele vexatiuni din presa, politica sau societate, nu sa ne ingrijoram doar atunci cand se ajunge de la demonizarea imigrantului la crima. Daca ne vom convinge ca nu exista antiromânism, nici macar in RO, cu atat mai bine!

Pribeagul 09-10-2011 - 01:00

Domnule,

Ceea ce spuneti poate constitui simburele unei actiuni.

Actiunea este necesara.

Fundamentul antirominismului este il constituie actiunile conducatorilor nostri din toate timpurile bazate pe credinta ca sunt vesnici.

Luarile de pozitie in mass media a unor diversi neputiciosi in fata actiunilor antiromanesti ale conducatorilor creaza o imagine deosebit de neconfortanta.

Cind citesc pe forum ca „poporul roman” este asa, ba asa, si asa… ma gindesc ca nu-i forma potrivita de actiune pentru remedierea situatiei, ba dimpotriva.

BULA 09-10-2011 - 08:17

Poporul roman este asa, ba asa, si asa… (cu multe minusuri), pentru ca Biserica Ortodoxa Romana are o organizare de rahat si nu se implica in educarea oamenilor. Suntem invatati sa ne furam caciulile si popii sunt niste hoti mai mari decat oamenii de rand. Sunt cu ochii numai dupa bani si smechereli. S-au popit din interese materiale, nu din credinta. BOR este o asociatie profesionala care apara depturile popilor (la furtisaguri).
BOR este SRL-ul popilor.
Cum e statul roman de prost organizat, tot asa e si BOR (ca instrument al statului).

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult