Acasa InternationalExterne Simona Marinescu, director al unui centru de excelenţă ONU

Simona Marinescu, director al unui centru de excelenţă ONU

scris de Stefan Galai
16 afisari

Simona Marinescu, expert român în domeniul dezvoltării, a fost numită în funcţia de Director al Centrului Internaţional ONU/PNUD pentru atragerea sectorului privat în finanţarea şi implementarea programelor de dezvoltare, cu sediul la Istanbul, potrivit unui comunicat.

Simona Marinescu

Simona Marinescu

“Ministerul Afacerilor Externe salută recenta numire a doamnei dr. Simona Marinescu în funcţia de Director al Centrului Internaţional ONU/PNUD pentru atragerea sectorului privat în finanţarea şi implementarea programele de dezvoltare, cu sediul la Istanbul”, se arată într-un comunicat al MAE.

Potrivit comunicatului, centrul de la Istanbul, care va deveni operaţional în următoarele câteva luni, este unul din cele 5 centre globale, de excelenţă, ale Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD),  care se vor implica în atragerea şi mai substanţială a sectorului privat în proiectele şi programele de dezvoltare, cu precădere după anul 2015.

Centrul de excelenţă de la Istanbul va avea un mandat global pentru implementarea strategiilor specifice PNUD, în regiunea sudică a Europei. Specialiştii lui vor contribui la redactarea „Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă”, ce se vor constitui într-un nou set de angajamente politice  la nivel global,  după evaluarea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului, din anul 2015.

3 comentarii

Marian 05-04-2012 - 10:21

Dupa ce a stat ascunsa ani buni in cateva tari arabe (Iraq, Iordania si altele) madama a iesit la lumina.Aceasta PD-ista exilata a ajuns din nou sus prin metoda cea mai simpla, veche si cunoscuta in lume. Oricum Turcia ii lipsea din palmares.Succesuri!

digital 05-04-2012 - 10:35

O sursă care ne-a precizat că este fost medic militar din spitalul unde activează soţul Simonei Marinescu ne-a adus la cunoştinţă elemente noi:
„Simona Marinescu primeşte ceea ce merită. La rândul ei, a spart o casă, a divorţat de al treilea soţ şi s-a recăsătorit cu colonelul doctor Marinescu, un medic reputat. Simona Marinescu este o traseistă clasică, a fost secretar de stat la Ministerul Muncii, din partea PD, preşedinte al comisiei senatoriale pe probleme de protecţie socială, fostă colaboratoare de încredere a lui Alexandru Athanasiu, care îi lăsase ministerul pe mână ceea ce i-a facilitat nişte învârteli serioase în zona fondurilor de pensii private, apoi a trecut cu arme şi bagaje la PSD, unde a ajuns secretar executiv şi ulterior a devenit consilier pe lângă fantomaticul guvern irakian. A stat mult acolo în timp ce actualul soţ a stat singur în ţară. Despre viaţa ei intimă acolo se poate scrie un roman. Deoarece zvonurile privind viaţa ei privată au început să deranjeze ambasada noastră de la Bagdad, i s-a schimbat locul de muncă la ONU, aşa că soţul, tot singur, şi-a găsit şi el ca tot omul o parteneră, mai ales după ce a aflat că Simona nu e uşă de biserică şi umblă cu un american sau englez de pe la ONU. Pe de altă parte, nu poţi să-l condamni pe George pentru opţiunea sa: Simona este o uråtă, uscată, cu buze subţiri, pitică dar rea de gură şi terfelită ca pe un mop de şters pe jos de atâta munca prestată la străini şi la partid. Nu ştiu de ce ziariştii de la „……….“ îi spun „doamna de fier“, eu cred că i se potriveşte mai bine „doamna cur de fier“ – a încheiat apoteotic sursa noastră.

mai vreți,cu madam?!

digital 05-04-2012 - 10:44

bloggerul …….u, care prezintă următoarele informaţii, în data de 17 iulie, sub titul: „Simona Marinescu se mărită. Nu ştiu dacă vă mai amintiţi de Simona Marinescu. Era una dintre cele mai drăguţe prezenţe în politica romånească în perioada guvernării Năstase. Adică pånă prin 2004-2005, cånd a plecat în Irak, prestând în diverse joburi periculoase, dar bine remunerate, pentru Banca Mondială şi pentru guvernul SUA. În clipa de faţă locuieşte în Iordania şi este economistul UN pentru Irak. Cercetând site-ul UN n-am descoperit, însă, nicio referire la economista Simona Marinescu, ultimele postări fiind din 2003, pe când reprezenta România. „Am trecut prin iad în ultimul an, cu o poveste de viaţă de neimaginat. Nu cred că vreodată ai trăit ce am trăit eu în anul asta. Am căzut cu un Hercules C130 căruia i s-au oprit motoarele. 51 de oameni am supravieţuit la limită. Am avut o rachetă de 240 mm în campus, mi-au murit trei colegi şi 14 au fost răniţi. Şi am ajuns acasă într-un haos“, povesteşte Simona Marinescu, pentru sutu.ro. „Haosul de acasă“, despre care Simona nu vrea să vorbească, se traduce printr-un divorţ de doctorul George Marinescu. La capătul acestei poveşti, Simona Marinescu anunţa că pe 25 iulie se va căsători cu un avocat englez, pe care-l vedeţi în imaginea de mai jos. Nuntă pe 5 septembrie, la Londra.“ Imaginea alăturată cu Simona Marinescu de gât cu viitorul soţ aparţin tot lui Şuţu.
Aşadar povestea Simonei Marinescu are un schepsis mai complex decât o simplă intrigă de alcov şi apar elemente accesorii care pun în cu totul altă lumină ieşirea acesteia pe scenă, ce aduce a circ de joasă factură. Dacă avem în vedere că una dintre susţinătoarele energice ale Simonei Marinescu era Lavinia Şandru, fosta prezentatoare la Circ, putem înţelege sincronia celor două personaje într-o cheie care deschide oarecumva perspectiva meandrelor concretului.

17 iul 2009

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult