Acasa InternationalExterne Sindicatele din Ungaria blochează drumurile

Sindicatele din Ungaria blochează drumurile

scris de M.A.
7 afisari

Sindicatele din Ungaria au ameninţat miercuri cu blocarea drumurilor în 40 de locuri de pe întregul teritoriu al ţării, în semn de protest faţă de măsurile guvernului şi faţă de planurile privind reforma pieţei muncii şi a pensiilor, relatează MTI.

Blocaje Ungaria (hvg.hu)

Blocaje in Ungaria (foto: hvg.hu)

O bandă a drumului naţional 2 /nord/ pe sensul către Budapesta a fost blocată dimineaţa de sindicatul poliţiştilor, care au avertizat că vor menţine blocajul până joi la ora 07.00 a.m., a precizat unul din organizatori. Cel puţin alte nouă blocaje similare au fost semnalate în diferite judeţe, miercuri dimineaţa, transmite Agerpres.

Marţi, confederaţia sindicală Liga a anunţat că a renunţat la planurile iniţiale de a convoca pentru miercuri o grevă generală şi că se va alătura protestului naţional al sindicatelor din poliţie, care a ales să blocheze câte o bandă pe cea mai mare parte a şoselelor din ţară.

La protest iau parte aproape toate sindicatele din cadrul ministerului public, dar şi cele ale angajaţilor din industria energiei electrice şi alte ramuri industriale.

Corespondentul MTI din Debrecen /est/ a relatat că miercuri dimineaţa la ora locală 08.00 în zonă se formaseră cozi de câţiva kilometri, în urma blocării unei benzi a şoselei nr. 4 de acces dinspre nord în oraş. Au mai fost semnalate cozi de autovehicule şi în direcţia oraşului Devecser /vest/ sau Veszprem /centru/.

Sindicatele susţin între altele protejarea drepturilor angajaţilor şi restabilirea posibilităţii de pensionare anticipată.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult