Acasa InternationalExterne Siria: 39 de morți într-un dublu atentat jihadist

Siria: 39 de morți într-un dublu atentat jihadist

scris de C.S.
8 afisari

Peste 30 de copii au murit într-un atac terorist care a avut loc într-un cartier din Homs locuit de membrii comunității alawite.

Atac asupra unei scoli - Foto agentia siriana SANA

Atac asupra unei scoli – Foto agentia siriana SANA

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), o organizație non-guvernamentală cu sediul la Londra, a anunțat miercuri că peste 39 de persoane, între care cel puțin 30 de copii, au murit într-un dublu atentat care a fost săvârșit în orașul sirian Homs. Potrivit guvernatorului din Homs, copiii aveau vârsta cuprinsă între 6 și 9 ani.

Agerpres informează că ținta ataculuia fost o școală din cartierul Akrama, locuit majoritar de alawiți, comunitate religioasă căreia îi aparține președintele sirian Bashar al-Assad. Conform lui Rami Abdel Rahmane, directorul OSDO, „un kamikaze a plasat o bombă într-un loc în fața școlii, apoi s-a aruncat în aer într-un alt loc din fața clădirii”.

Cartierul Akrama a mai fost ținta unor alte două atentate teroriste la jumătatea lunii iunie.

Peste 190.000 de oameni au murit până acum în războiul civil sirian, izbucnit la începutul anului 2011. În încercarea de a scăpa de conflict, casele și s-au refugiat în țările vecine.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult