Acasa InternationalExterne Siria, Băsescu şi poziţia României

Siria, Băsescu şi poziţia României

scris de A.P.
0 afisari

Poziţia României în cazul Siria rămâne aceeaşi, şi anume ţara noastră va avea o atitudine prudentă, dar se va solidariza dacă aliaţii săi vor hotărî să dea un semnal Damascului, a declarat marţi preşedintele Traian Băsescu.

„Se menţine aceeaşi poziţie (a României faţă de cazul Siria – n.r.) pe care am exprimat-o cu ocazia întâlnirii cu ambasadorii români acreditaţi în străinătate, şi anume în această fază România consideră că trebuie să aibă o atitudine prudentă, iar la momentul la care aliaţii noştri ar hotărî să ia măsuri prin care să dea un semnal Damascului că este de netolerat utilizarea gazelor toxice de luptă, România se va solidariza cu aliaţii săi”, a spus Băsescu, la Palatul Cotroceni.
Şeful statului a ţinut să puncteze că nu există o relaţie de prietenie între el şi preşedintele sirian Bashar al-Assad, ci este vorba de una instituţională.

„Cred că este unul dintre şefii de stat din zone de interes pentru noi cu care am avut cele mai puţine întâlniri – două, una la Damasc, una la Bucureşti ca vizită de răspuns. Deci, nu există nicio relaţie de prietenie, ci a funcţionat o relaţie instituţională”, a susţinut preşedintele. Şeful statului şi-a exprimat speranţa că cei care vor lua decizia acţiunii în cazul Siria vor avea convingerea că va fi una care se limitează strict la Siria.

„Noi apreciem în momentul de faţă că există riscuri de extindere a conflictului dinspre sau către vecini, pentru că pe teritoriul Siriei nu este controlat totul şi încercăm să ne imaginăm ce s-ar întâmpla dacă aliaţii noştri hotărăsc nişte lovituri chirurgicale, însă în timpul acestor lovituri chirurgicale apare riposta, pe de-o parte a Damascului, a armatei siriene, sau dacă grupări care acţionează pe teritoriul Siriei în momentul de faţă, fie că vorbim de Hezbollah, fie că vorbim de grupări care sunt în opoziţie cu puterea, lansează deliberat atacuri către vecini, poate fi Turcia, Israelul, Iordania? Ce se întâmplă dacă în timpul atacului chirurgical un aliat al Siriei se angajează şi el în dispută? Deci, noi nu avem certitudini pe această reacţie, de aceea preferăm să fim prudenţi în acest moment”, a explicat Băsescu.

El a dat asigurări că atunci când aliaţii noştri, care au capabilităţi militare pentru astfel „de operaţiuni chirurgicale”, vor lua decizia unor lovituri pe teritoriul Siriei, România va fi solidară cu ei.
„Preferăm să fim prudenţi şi nu este o chestiune de laşitate, ci atât putem noi acum. Nu avem nici rachete Tomahawk, nici F 16 şi F 35, nu avem nici portavioane şi distrugătoare echipate cu ultima tehnologie. Asta este România acum. Sigur că am vrea să fim în astfel de situaţii mult mai utili, dar atât putem”, a conchis Băsescu.

Ce fac cetăţenii români din Siria

Băsescu a afirmat marţi că poziţia României în cazul Siria este una prudentă şi pentru faptul că pe teritoriul sirian se află un număr mare de cetăţeni români, punctând că în acest moment este în pregătire repatrierea a 19 cetăţeni români.

„Şi astăzi au fost circa 20 de solicitări de operaţiuni consulare la ambasada noastră de la Damasc. Vă pot spune că până şi duminică au fost 18 solicitări de asistenţă consulară. În acest moment este în pregătire repatrierea a 19 cetăţeni români. Deci, avem o problemă legată de prezenţa cetăţenilor români din familii mixte în mod deosebit şi copiii lor pe teritoriul Siriei, iar populaţia deţinătoare de paşaport românesc pe teritoriul Siriei nu este grupată. Sunt răspândiţi în tot teritoriul. Avem nevoie să-i putem ajuta, atâta timp cât în mod rezonabil îi putem ajuta”, a spus Băsescu, la Palatul Cotroceni, în contextul în care a reiterat că poziţia României în cazul Siria este referitoare la o atitudine prudentă.

El a mai punctat faptul că poziţia moderată a României derivă şi din faptul că există un număr mare de cetăţeni români pe teritoriul sirian care, deşi au primit recomandare de la Ministerul de Externe să părăsească Siria, nu fac acest lucru.

„Probabil, când va începe ceva, atunci vor suna direct la televiziuni că nu-i ajută statul român, iar acum stăm acolo să-i ajutăm. Vor suna pe la toate televiziunile, cum sunt ei abandonaţi de statul român care, dacă începe vreun conflict internaţional în Siria, va fi obligat să îşi protejeze oamenii de la ambasadă şi să-i realoce în altă parte. Deci, este stilul pe care mulţi români îl au – nu fac ce trebuie atunci când statul român le face o recomandare şi dacă se va înrăutăţi situaţia, cu certitudine când nu vor găsi pe cineva la ambasadă vor suna la televiziuni, iar dvs veţi arăta ‘cum statul român îşi batjocoreşte cetăţenii'”, a adăugat Băsescu.

31 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 04-09-2013 - 01:28

Intradevar , nu mai avem ,aproape nimic !
Dar avem acest individ, o CALAMITATE!

Care se contrazice , de la o fraza la alta !

ROMANIA nu mai este PREDICTIBILA

Avand acest individ pe post de reprezentant !

AFARA basescule , ajunge !

UnUL 04-09-2013 - 17:19

Parpanghelaș, Băsescu nu s-a contrazis decât foarte rar. El are opinii ferme și argumentate logic. Dacă vrei să găsești contradicții cu ghiotura, și minciuni cu carul, caută la Victoraș!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 04-09-2013 - 17:30

Dute dreaqului imbecilule !

Romania a ajuns asa cum este in pezent datorita unor impostori si imbecili care au furat si se imbogatira asa cum este toata protipendada politica ! Si niste imbecili cum esti tu , care toata ziua afiseaza explicatii hilare si aberante !
Victoras este momentan un fel de PILAF din PontA, facut de kanalia cu care coabiteaza !

Dute draqului , imbecilule !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 04-09-2013 - 17:37

http://www.youtube.com/watch?v=2kc7i6FM6_Q&feature=player_detailpage

MINCIUNILE si CONTRAZICERILE lui t. basescu aceasta RUSINE NATIONALA !

UnUL 04-09-2013 - 19:43

„Du-te”, cu cratimă, agramat mic,

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 04-09-2013 - 19:47

Cum vrei tu, dar du-te (DUTE) , nu singur !

Ia ,si CHIOMBU !

Chiombu’ Mai Tigan Decat Alde Cioaba 2 in 1 !

Ori de cate ori chiombila sare la gatul vreunui preopinent politic, asa cum a facut-o in cazul lui Victor Ponta, pe care il intreaba cata spaga a luat pentru Rosia Montana, imi vin in minte imagini din trecutu’ comunist atunci cand, tiganii neavand ca astazi acces la sabii si topoare ca sa se taie in bataliile lor istorice de strada isi instruiau pirandele sa-si foloseasca sugarii pe post de armament greu. Metoda era relativ simpla, piranda il lua p’ala micu de la san de picioare si lovea cu el in dreapta si-n stanga incercand sa-si puna adversarii la pamant.
Chiombu’, in toti acesti ani de partizanat politic practicat pe fata si total anticonstitutional impotriva a tot ce nu a convenit atat pedelului , dar mai ales lui personal, a reusit performanta de a depasi metoda descrisa mai sus, transformand institutia prezidentiala intr-o tribuna a emiterii de tiganisme si mahalagisme basite fara numar. Pana si alde Cioaba dupa ce s-au certat ca la usa cortului pe averea lu’ tetea, de timp de cateva zile ne-au luat aerul din fata micilor ecrane, pana la urmma au dat-o la pace.
basescu, in schimb, nu si nu! Daca la inceput a folosit rahatu’ ala de i-au zis pact de coabitare pentru a-si trage sufletul dupa loviturile in bot ale celor 7,4 milioane de bocanci, vazand ca o parte a romanimii, la o tuica si o poza cu maimuta horita, uita dracului ce le-a facut Uciga-l Toaca si o da iar la tucaturi cu acesta, in timp ce adversarii sai uselisti se refac in concedii, motiv pentru care ies cu totul din peisajul politic, revine in forta cu scuipaturi, ocara de ultima mahala mioritica, pus poale in chelie si aratat desuuri nespalate etc stergandu-se astfel cu “pactul” la dos si dand zilnic subiecte de presa care mai de care mai de satra tiganeasca.
Este inadmisibil ca alesul alesilor sa intrebe public cata spaga ia Primul Ministru pentru semnarea unor documente, fara ca aceasta intrebare sa ramana fara efecte juridice. Numai in Romania se poate intampla asa ceva.
Dar asta-i basescu! Si unde mai pui ca acum, dupa ce nascu tuta a treia generatie de basisti pretendenta la tronu’ prezidential, la o adica, chiombu la nervi o poate folosi p’a mai mica din Famiglie la rezolvarea conflictelor sale armate prin metoda descrisa mai sus.
Eu, unul, ii doresc succesuri!

Sursa GENIALU M

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 04-09-2013 - 19:53

….Du-te (hai DUTE ,cu cratima, DOBITOC MARE )

Si sa nu te plictisesti, IA si asta :

Agentia de presa Erevan News isi informeaza cititorii ca in cursul zilei de ieri, deputata PDL Elena Udrea a depus un amendament in vederea modificarii legii in baza careia persoanele condamnate pot beneficia de scurtarea pedepsei si eliberare conditionata. Astfel, venind in intampinarea dorintei prezidentiale a d-lui basescu traian ca la expirarea mandatului, in conditiile in care va trebui sa dea socoteala pentru toate ticalosiile savarsite la adapostul unei asa zise imunitati, sa beneficieze totusi de o batranete cat de cat linistita, dedicata formarii politice a proaspat nepoticii sale, doamna Elena Udrea propune ca persoanele care doresc eliberare conditionata sa nu mai fie nevoite sa scrie o carte in timpul detentiei ca pana acum, ci sa citeasca o carte in totalitate. In aceste conditii d-l basescu traian, pe langa faptul ca ar putea beneficia de scurtarea pedepsei, ar reusi probabil sa termine de citit si cartea Levantul inceputa acum zece de ani de zile si continuata in campaniile electorale.

a consemnat pentru Dvs.
Varujan Arachelian

Sursa GENIALU M

UnUL 05-09-2013 - 09:35

Parpanghelaș, prin ce tomberoane cauți tu ca să îți găsești „sursele” astea „Geniale”?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 05-09-2013 - 09:42

Esti un ….mare amator de PAPARA !

Si, sa te satisfac in acest sens , voi initia un

Curs,intitlulat : Dobitock ca UnUL,
……….Altul aici ,pe blog , …Nu-i !
PRIMO TEMPO:

youtube.com/watch?v=kc2oyZaEXMg&feature=player_detailpage

UnUL 05-09-2013 - 09:51

Ți-am spus că nu-mi pierd vremea „frecventând” link-uri c r e t i n e.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 05-09-2013 - 09:59

….Dobitock ca UnUL,
……….Altul aici ,pe blog , …Nu-i !

Secundo Tempo;

youtube.com/watch?v=_K1RJztZ89g&feature=player_detailpage

UnUL 05-09-2013 - 11:06

Nu înțelegi că le trimiți degeaba? NU LE DESCHID.
P.S. Și se spune „secondo tempo”

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 05-09-2013 - 11:43

Pentru ,,amanuntul” ca PROVOCI cu caracter

PERMANENT , ar trebui sa imi exprim …GRATITUDINEA ,

In limbaj adecvat , se numeste ; a RIDICA

mingea la PLASA !

In rest , UnULashule, le deschizi si le citesti ,

si tu si blogerasi depeacilea( Exista un mecanism de cuantificare pe siteul respectiv)

Minti prost ca raspuns !

Andante arriba;

youtube.com/watch?v=f4q3jKEzO1c&feature=player_detailpage

UnUL 05-09-2013 - 11:51

Regret să te dezamăgesc, până acuma am deschis unul singur. Poate că alții le-or fi deschizând, nu spun nu, dar eu nu am nici timp și mai ales nici chef.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 05-09-2013 - 12:15

Daca intradevar nu ai avea timp , tampule!

Nu ai sta ziulica toata ,si uneori si noaptea,

Debitand aberatile tale cu caracter si iz ,

Inconfundabil PROPAGANDISTIC !

Fara argumente, fara logica si cu un

Limbaj de LEMN(tanase) , si un ,,interlocutor

de subclasa gen ciuhab,pro’stache&comp.verdanty”

Te surclaseaza la FOND !

Dar daca continui, IO’s ,peacilea :

youtube.com/watch?v=fkOBJWMKoWc&feature=player_detailpage

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 05-09-2013 - 12:28

…Si inca un amanunt, MINTI indeobste !

La fel cu numarul nick-nameurile folosite,

Si unde devoalarea d-lui Batca este credibila

In procent de 100%, fata de cuvantul tau.

Si la fel cu 1 buc. nickname folosit este si

Afirmatia mincinoasa privind o singura deschidere , din linkurile in cauza;

Dar , DOVEZILE exista si sant VIZIBILE :

http://www.youtube.com/watch?v=zDLw19XSOUY&feature=player_detailpage

UnUL 05-09-2013 - 20:36

Parpanghelaș, boul taichii.
Cauută nick-urile citate de dl, Bâtcă, apoi vezi dacă găsești vreo postare semnată cu vreunul din ele pe forumul ZV (sau pe alte forumuri) în ultimul an. Dacă da, îmi fac „mea culpa”; dacă nu, ține-ți dreakului pliscul ăla împuțil!

UnUL 05-09-2013 - 22:39

Parpanghelaș, b o u l e n e, nu mai bate apa în piuă și nu mai arunca degeaba cu rahat. Ți-am cerut să demonstrezi ceva; dacă nu poți, taci naibii din gură !
P.S.1 „AȚI avansat” se scrie fără cratimă, analfabetule!
P.S. 2. Ce naiba o fi aia „BECIULET”

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 05-09-2013 - 23:05

…..….Dobitock ca UnUL,
……….Altul aici ,pe blog , …Nu-i !

Cedezi nervos, domnule dr. profesor…..UBB,

Esti tot mai incoerent , si faci greseli gramaticale tot mai dese !
Ori nu intelegi , ori nu recunosti ca esti pe o PISTA GRESITA !

Ai pariat, pe un CAL PERDANT !

http://www.youtube.com/watch?v=zzD5UhnLlak&feature=player_detailpage

Antibasistul 06-09-2013 - 03:06

Dobitoc basist securist cretin UnUL, Parpanghelas face treaba foarte buna, pe forum, privitor la chiorul dictator!
Beciuleț e diminutivul de la beciul in care vor putrezi oasele ție si chiorului chel al tau sef!

UnUL 06-09-2013 - 22:50

Parpanghelaș, iar faci afirmații gratuite. Dacă îmi semnalezi 3 greșeli gramaticale (nu de tastare) din postările mele din ultimele trei luni îți dau o acadea !
P.S. Bășinel, cum spui tu de obicei : Cine dreaku ți-a cerut părerea? Nu mai vorbi neîntrebat, mârlane!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 04-09-2013 - 19:57

Daca ,cumva nu ai plecat ,totusi ,

Fi-ti ,linistiti

Basescu PIKA!

baselandia.wordpress.com/2013/04/27/dosarele-s-au-imunizat/flota/

UnUL 05-09-2013 - 09:35

Da, în decembrie 2014.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 05-09-2013 - 23:11

….….Dobitock ca UnUL,
……….Altul aici ,pe blog , …Nu-i !

……MINCIUNILE cu T. Basescu;

http://www.youtube.com/watch?v=sdvZwYnjX7g&feature=player_detailpage

UnUL 06-09-2013 - 22:51

Iar mă omori cu blogurile? Ți-am mai răspuns la aberația cu „minciunile”; nu pierd vremea să reiau.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 04-09-2013 - 17:42

youtube.com/watch?v=z7ug5F7h4gI&feature=player_detailpage

MINCIUNILE si CONTRAZICERILE lui t . basescu KANALIA PERFECTA !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 04-09-2013 - 18:01
UnUL 05-09-2013 - 09:36

Nene, ți-am spus că nu am nici timp nic chef să deschid toate link-rurile i d i o a t e pe care le trimiți. Dacă ai ceva de scris, scrie cu cuvintele tale!

mircea 05-09-2013 - 15:08

Eu raman la parerea mea ca Un-nUL este un hibrid rezultat din iubirea dintre Visinescu si Iacob,prea samana Un-nUL cu BASESCU,si la gandire si vocabular.Ce sa faci marlanu tot marlan

urbos 05-09-2013 - 15:57

Cred ca ai nimerit-o, asa e.

UnUL 05-09-2013 - 20:37

Mirciulică, iar tu ești un hibrid între un b o u ș i un pork.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult