Acasa InternationalExterne Siria – Bilanțul tragic al ultimelor 2 sǎptǎmȃni de conflict

Siria – Bilanțul tragic al ultimelor 2 sǎptǎmȃni de conflict

scris de Laurentiu Banches
7 afisari

Jihadişti din cadrul grupării Statul Islamic (SI) angajaţi în conflictul din Siria au ucis în ultimele două săptămâni peste 700 de membri ai unui trib care a încercat să se opună autorităţii lor în estul ţării.

Siria - Bilanțul tragic al ultimelor 2 sǎptǎmȃni de conflict (foto:smh.com)

Dintre cei 700 de membri ai tribului sunnit Shaitat ucişi, 100 sunt combatanţi înarmaţi şi restul civili, a precizat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO). Ei au fost ucişi în mai multe sate din provincia Deir ez-Zor, controlată în mare parte de SI. „În ultimele două săptămâni, peste 700 de membri ai tribului Shaitat au fost ucişi în satele Ghranij, Abu Hamam şi Kashkiye (…). Aproximativ 100 sunt membri înarmaţi şi restul oameni civili”, a precizat ONG-ul, care se sprijină pe o vastă reţea de militanţi şi surse medicale.

Potrivit şefului OSDO, Rami Abdel Rahmane, „soarta a aproape 1.800 de membri ai acestui trib este necunoscută”. Tribul Shaitat luptă de la sfârşitul lui iulie împotriva SI în cele trei sate, după arestarea a trei membri de-ai săi de către jihadişti, care au încălcat astfel un acord între cele două tabere. Conform mediafax, SI a preluat sub control o mare parte din provincia siriană Deir ez-Zor, pe care a integrat-o în „califatul” său, proclamat la sfârşitul lui iunie pe teritorii vaste aparţinând Sirie şi Irakului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult