Acasa InternationalExterne Siria. Care este poziția Chinei faţă de armele chimice

Siria. Care este poziția Chinei faţă de armele chimice

scris de A.B.
3 afisari

China a cerut vineri punerea cât mai curând în aplicare a acordului ruso-american cu privire la distrugerea armelor chimice din Siria, exprimându-și în același timp speranța unei soluționări politice a crizei.

Wang Yi

Ministrul chinez de externe, Wang Yi, a cărui țară este membru permanent al Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite unde are drept de veto, a declarat că Beijingul ‘se opune cu fermitate folosirii armelor chimice de către orice țară sau persoană’, transmite Agerpres.

‘Susținem lansarea rapidă a procesului de distrugere a armelor chimice siriene’, a declarat Wang în fața membrilorBrookings Institution, un think-tank cu sediul la Washington.

De asemenea, Wang s-a mai arătat favorabil organizării ‘cât mai curând’ a unei conferințe Geneva 2 care să se axeze pe încetarea războiului civil din Siria.

‘Credem că reglementarea politică este singura modalitate corectă de a dezamorsa criza din Siria’, a adăugat el.

Demnitarul chinez a făcut aceste afirmații la o zi după întâlnirea cu secretarul de stat american, John Kerry, care a cerut Beijingului să joace un rol ‘pozitiv, constructiv ‘ în Consiliul de Securitate în ce privește Siria și a declarat că puterile din Pacific ‘sunt în profund dezacord’ legat de răspunsul internațional în fața utilizării armelor chimice.

China s-a declarat mulțumită de acordul ruso-american care prevede că președintele sirian, Bashar Al-Assad, să treacă sub control internațional armele chimice pe care le deține.

3 comentarii

pathfinder 21-09-2013 - 19:46

Doggy style.

un crestin 22-09-2013 - 02:31

Evaziv, Wang Yi,

IngerAlbastru 22-09-2013 - 04:17

Ma omoara curiozitatea cu ce metoda o sa fie distruse acele arme chimice. Am vazut la TV un documentar unde ne-a explicat cat de putin e deajuns sa ucida un om sanatos de 2 metri inaltime si 150 kg cel putin, cat un bob de piper negru dar si mai putina cantitate. Unde-l vor neutraliza fara sa afecteze viata pe planeta???
milioanele de tone inventar … Dumnezeu cu mila sau Have Mercy …

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult