Acasa InternationalExterne Siria: Cel puţin 80 morţi în două explozii la universitatea din Alep

Siria: Cel puţin 80 morţi în două explozii la universitatea din Alep

scris de A.H.
5 afisari

Peste 80 de persoane au fost ucise şi 160 rănite într-o dublă explozie care a zguduit marţi sediul Universităţii din Alep, al doilea oraş din Siria, într-o zonă controlată de trupele guvernamentale, transmite AFP, citând surse oficiale şi medicale.

Bilanţul atentatului terorist care i-a vizat pe studenţii noştri în prima zi de examene se ridică deocamdată la 82 de martiri şi peste 160 de răniţi”, a declarat guvernatorul provinciei, Mohammad Wahid Akkad. Potrivit unui medic de la spitalul universitar, exploziile au făcut peste 80 de morţi şi 160 de răniţi.

La rândul său, directorul Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDH), Rami Abdel Rahmane, a anunţat că există cel puţin 52 de persoane ucise în cele două explozii, şi numeroşi răniţi, astfel încât bilanţul victimelor ar putea creşte. Acestea sunt studenţi şi refugiaţi. Rebelii şi regimul sirian s-au acuzat reciproc de acest masacru.

Agenţia oficială Sana a relatat că „două rachete au fost trase de grupări teroriste” asupra universităţii aflate în vestul oraşului. Alep, situat în nordul Siriei, este divizat din luna iulie între cartierele aflate în mâinile rebelilor şi cele controlate de armată. În pofida luptelor, universitatea şi-a deschis porţile la mijlocul luni octombrie. La începutul iernii, mai multe ONG-uri au anunţat că aproximativ 30.000 de refugiaţi din calea luptelor şi-au găsit adăpost la Alep.

6 comentarii

Gisela 15-01-2013 - 21:47

Animale si nu oameni se poate numi acest neam din OM ,arabii si iranienii….
mai au si o religie barbara irationala si ilogica……

geek-a-contra 15-01-2013 - 22:23

multi nebuni pe lumea asta….. pacat de baietii aia, morti inainte de a-si incepe cu adevarat viata de mina unor lasi care nici macar nu au curaj sa-si asume reponsabilitatea. in schimb se profita de tragedia victimelor prin transformarea in „martiri” care sa dea bine la propaganda…

BULA 16-01-2013 - 05:47

Spuneti ma ca bombele sunt puse de extremistii islamisti, inarmati si sustinuti politic de occidentali.

geek-a-contra 16-01-2013 - 07:52

n-am sa spun, ma tzarane, nici ca-s „extremistii islamisti, inarmati si sustinuti politic de occidentali” nici altceva. spun doar ca cei peste 60 sint victimele unor nenorociti care ucid la intimplare pentru a-si promova interesele. ai inteles, ma?

BULA 16-01-2013 - 08:22

Te-ai scos, ai sarit de la pascutul caprelor la inginerie. Iar la facultate ai ajuns cu recomandare de la secretarul de partid. Sa fii mandru ca esti taran, ma, ca aia este adevarata ta conditie sociala… . Cei ca tine au ingropat industria romaneasca. Sa stai pitit si sa nu te mai iei de cei traiti in mediul urban si cu preocupari specifice acestui mediu.

geek-a-contra 16-01-2013 - 08:57

cum am mai spus mai de mult, uiti de la mina pin’ la gura… i-an te uita in postarea lui matale: „Spuneti ma ca bombele..”. in rest ce sa-ti scriu? nu cred ca are sens sa discut si nici macar sa raspund unuia care nu-si aminteste nici macar ce a scris cu 2-3 ore mai inainte….. hai ca am treaba, trebuie sa hranesc caprele. vreau sa le invat sa numere pina la 10 ca sa ajunga profesori de electronica la craiova. se pare ca nu exista nici o dificultate.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult