Acasa InternationalExterne Siria. Celulă de criză la MAE. Încep repatrierile românilor

Siria. Celulă de criză la MAE. Încep repatrierile românilor

scris de M.A.
2 afisari

Având în vedere deteriorarea situaţiei de securitate din Siria, la nivelul MAE, a fost creată o celulă de criză.

Aeroport DamascAceasta va fi coordonată de directorul politic al MAE. Activitatea celulei de criză va consta în gestionarea aspectelor care decurg din evoluţia situaţiei politice şi de securitate din Siria, inclusiv în ceea ce priveşte situaţia cetăţenilor români, coordonarea mecanismului de consultare inter-instituţională, precum şi cu partenerii externi.

Această structură va asigura şi coordonarea celulei de intervenţie pe linie consulară, înfiinţată la nivelul Departamentului Consular, unde funcţionează o linie telefonică dedicată – +40.21.319.21.37 – la care cetăţenii români afectaţi de actuala situaţie din Siria pot suna 24/24, pentru asistenţă şi informaţii consulare.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează şi cu această ocazie recomandarea adresată cetăţenilor români de a evita călătoriile în această ţară, iar celor care se află deja pe teritoriul sirian, să-l părăsească cât mai curând posibil prin mijloacele comerciale de transport încă operaţionale (aeriene, navale şi terestre).

Ministerul Afacerilor Externe solicită cetăţenilor români prezenţi pe teritoriul Siriei să contacteze Ambasada României la Damasc (prin telefon, fax sau internet), pentru a-şi înregistra prezenţa şi transmite propriile coordonate, precum şi pe cele ale rudelor lor, astfel încât, în eventualitatea unei situaţii de urgenţă, să poată beneficia, la cerere, de asistenţa statului român.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe informează că un grup de patru cetăţeni români va fi repatriat, vineri, la cerere, din Siria. MAE arată că cei patru cetăţeni urmează să sosească la Bucureşti, pe aeroportul Henri Coandă. „Măsura face parte din procedurile de sprijin consular acordat de MAE, prin Ambasada României la Damasc, în limitele competenţelor sale. Misiunea României în Siria este în permanent contact cu cetăţenii români din zonele de conflict, acordându-le sprijinul necesar în funcţie de situaţia specifică în care se găsesc aceştia. De asemenea, eliberează documente de călătorie şi asigură serviciile consulare necesare, după caz”, arată MAE.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult