Acasa InternationalExterne Siria: Cum plǎnuiește Bashar al-Assad sǎ striveascǎ rebeliunea

Siria: Cum plǎnuiește Bashar al-Assad sǎ striveascǎ rebeliunea

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Preşedintele sirian Bashar al-Assad şi-a exprimat duminică seara hotărârea de a zdrobi „cu o mână de fier” rebeliunea care încearcă de peste doi ani să-l înlăture de la putere.

Siria: Cum plǎnuiește Bashar al-Assad sǎ striveascǎ rebeliunea

„Nicio soluţie nu poate fi găsită cu terorismul, decât reprimându-l cu o mână de fier”, a declarat preşedintele Assad în cursul uneia dintre rarele sale alocuţiuni rostite la televiziunea publică. În discursul său, care a durat 45 de minute, şeful statului a încurajat forţele armate să continue să-i combată pe rebeli, calificaţi de regim drept terorişti. „Criza nu va fi rezolvată decât pe câmpurile de luptă”, a menționat șeful statului sirian.

Încurajat de două importante succese militare, Bashar al-Assad adresase deja joi un mesaj militarilor cu ocazia sărbătoririi armatei. „Dacă în Siria nu eram siguri de victorie, noi nu am fi avut capacitatea de a rezista şi nu am fi putut continua bătălia” după mai mult de doi ani de război, subliniase el, potrivit Agerpres. Totodatǎ, preşedintele a efectuat una din rarele sale deplasări în afara Damascului până la o fostă bază a rebelilor şi autorităţile au difuzat imagini în care îi saluta pe soldaţi.

Cu puţin timp înainte de intervenţia sa televizată de duminică, preşedintele Assad împărţise un ‘iftar’ (ritual musulman în timpul Ramadanului: masă luată la apusul soarelui, întrerupând postul din timpul zilei) cu personalităţi politice şi religioase ale Siriei, salutând poporul sirian care ‘s-a situat de partea armatei’, potrivit agenţiei SANA. În cursul alocuţiunii televizate, Assad a estimat că Coaliţia Naţională Siriană (opoziţia) a eşuat şi că nu are niciun rol de jucat în căutarea unei soluţii pentru a pune capăt conflictului care însângerează ţara de 28 de luni. Potrivit lui, ea ‘nu este fiabilă’ şi este ‘în solda a cel puţin unei ţări din Golf’.

Opoziţia siriană şi-a exprimat duminică disponibilitatea de a coopera la o ‘anchetă imparţială a crimelor de război’ comise în conflictul sirian, răspunzând astfel unui apel al lui Navi Pillay, Înalt comisar al ONU pentru drepturile omului. Pe de altă parte, cinci membri ai unei familii favorabile regimului au fost asasinaţi duminică de bărbaţi înarmaţi în nordul Damascului, a indicat Observatorul sirian al drepturilor omului (OSDH).

În vestul ţării, o bătălie între rebeli şi forţele regimului a provocat moartea a cel puţin 30 de persoane din ambele tabere duminică, a mai anunţat OSDH, şi o maşină-capcană a explodat la un post de control al armatei în cartierul Boustane al-Dour, din sudul Damascului. Forţele regimului au continuat să bombardeze Barze (în nordul ţării) şi Jobar (est), a precizat OSDH, adăugând că în luptele din Jabal al-Akrad, provincia Lattakia, 12 rebeli şi 19 soldaţi au fost ucişi.

5 comentarii

tomi 05-08-2013 - 11:52

Se cauta voluntari de preferinta cu vederi neofasciste si proislamice sa mearga in Siria spre a lupta in formatiile de luptatori sinucigasi el quaida.
Oferim transport gratuit intr-un singur sens. Bilet de intoarcere nu mai este necesar. Oferta speciala bravilor urbos, digital, ereticul, huhu-antibashina, salut, tache, carora li se acorda crucea de fier in caz de inrolare in marea armata islamica al fulelor verzi.
Assad va fi instiintat de sosirea voastra, spre a fi primiti cu o valva de tun. Ceremonia primirii va lua sfirsit indata dupa acea salva de tun.

Tache 05-08-2013 - 12:30

tomi, ketchupul meu favorit…….cand spui terorism, spui Israel.

Mecanicul de locomotiva al trenului deraiat din Spania, imediat dupa accident, a povestit cum franele trenului nu au mai functionat, turatia motorului era setata pe maxim, iar mansa de control era moarta complet.

Santiago de Compostela, capitala comunitatii autonome Galicia, este cel mai important centru catolic de pelerinaj din Spania. In tren se aflau capii bisericii catolice spaniole. Planul evreiesc a fost sa preia comanda trenului pe un tronson in care trenul este pilotat automat, prin computer, si sa-l izbeasca intr-un zid, ucigand toti ocupantii trenului. Planul evreiesc a esuat, mecanicul reusint sa franeze trenul, pe urmatorul tronson, neautomatizat, de la 200 de km la ora, la 190 de km la ora, iar infrastructura a fost mai buna decat s-a anticipat, asa ca trenul a deraiat in alta parte.

Mecanicul a supravietuit, impreuna cu jumatate din ocupantii trenului, asa ca a reusit sa spuna ce i s-a intamplat. Evenimentele au fost relatate si de AP ( Associates Press) si totusi exista o tacere legata de acest subiect, deloc surprinzatoare pentru cei initiati. Responsabilitatea israeliana pentru aceasta tragedie este, in acest moment, in afara oricarui dubiu.

http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=76609

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 05-08-2013 - 13:52

…@ PRO’s Tache;

Pwe zi ce trece , te intreci pe tine insuti !

Ai devenit , meteoritic, din MIORITHIC !
—————————————————————————–

,, turatia motorului era setata pe maxim, iar mansa de control era moarta complet.”

—————————————————————————-

Ti-ai intrecut chiar si mentorul . Bietul bancrutor fraudulos de la
Banca Dacia-Felix,exx.secretarul B O B al P C R , ioncoja!

Admirabil ,
…..P R O ‘s Tache !

ValVerde 05-08-2013 - 15:14

Hahahahah Tache, esti iresistibil…ar trebui sa fi carat din tirg in tirg si aratat la lume contra 50 de bani. Inveselesti audienta in mod involuntar si faci lumea sa se simta bine cind vede cit de rau se poate ajunge.

Tache 06-08-2013 - 00:18

Acestea sunt sigur informatii scurse de la serviciile secrete americane, asa ca trebuie luate in serios. La fel cum sunt si informatiile despre bombardamentele aviatiei israeliene in Siria. Se pare ca aceasta este o decizie a presedintelui Barack Obama. Se pare, deasemenea, ca exista o confruntare clandestina intre SUA si Israel. Exista multe semne in acest sens.

http://investmentwatchblog.com/obama-leaking-info-on-israeli-strikes-in-syria/

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult