Acasa InternationalExterne Siria: Jihadiștii SI au atacat un câmp petrolifer din orașul Homs

Siria: Jihadiștii SI au atacat un câmp petrolifer din orașul Homs

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Statul Islamic (SI) a lansat un atac împotriva unui câmp petrolifer din orașul Homs, în urma căruia au fost uciși 30 de membri ai armatei siriene.

Siria: Jihadiștii SI au atacat un câmp petrolifer din orașul Homs (foto: millitaryplanet.com)

Siria: Jihadiștii SI au atacat un câmp petrolifer din orașul Homs (foto: millitaryplanet.com)

Jihadiștii au preluat controlul asupra unei părți din exploatarea petroliferă Al-Chaer după atacul și luptele care au durat până marți seara. Gruparea SI a lansat în dimineața de marți, 28 octombrie, un atac, ce a durat și în cursul nopții , și a reușit să cucerească părți din câmpul petrolier Al-Chaer, a anunțat directorul OSDH, Rami Abdel Rahmane, precizând că 30 de gardieni și miliții pro-regim au fost uciși în asalt. El a menționat că victime au fost înregistrate și în rândurile jihadiștilor.

Armata siriană preluase controlul asupra câmpului petrolifer de la jihadiști în luna iulie în urma unor confruntări ce s-au soldat cu 270 morți, în majoritate soldați executați de SI. Conform Agerpres, câmpul petrolifer din orașul Homs este situat în apropierea sitului arheologic Palmyra, înscris în anul 1980 pe lista patrimoniului cultural mondial al UNESCO.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult