Acasa InternationalExterne Siria: Jurnalist american decapitat de Statul Islamic (SI)

Siria: Jurnalist american decapitat de Statul Islamic (SI)

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Statul Islamic (SI) a anunțat că l-a decapitat pe jurnalistul american James Foley ca represalii pentru loviturile aeriene americane din Irak.

Siria: Jurnalist american decapitat de Statul Islamic (SI) (foto: jm.com)

Într-un videoclip postat marți, 19 august, pe internet, SI arată un bărbat mascat îmbrăcat în negru care pare să taie gâtul jurnalistului. James Foley a fost răpit de bărbați înarmați în Siria în noiembrie 2012. Potrivit Agerpres. Familia sa a postat un mesaj online după publicarea înregistrării video cerând timp „pentru a găsi răspunsuri”.

Foley, care la 40 de ani era un reporter cu experiență, a acoperit în special conflictul din Libia înainte de a se duce în Siria, de unde a relatat despre revolta împotriva regimului lui Bashar Al-Assad pentru Global Post, AFP și alte media. Potrivit mai multor mărturisiri, James Foley a fost răpit în nordul Siriei la 22 noiembrie 2012. Familia sa, care a lansat o campanie de informare, nu a mai auzit nimic despre el de atunci.

Videoclipul, de mai puțin de cinci minute și care este intitulat „Mesaj pentru America”, a fost filmat într-o zonă de deșert fără a se ști unde. Bărbatul mascat ce pare să procedeze la execuția jurnalistului vorbește în engleză cu accent britanic.

20 comentarii

BULA 20-08-2014 - 13:15

Dementii din Statul Islamic au fost inarmati de SUA si de regimurile marioneta ale SUA. Sa nu pierdem din vedere acest aspect.

pathfinder 20-08-2014 - 13:21

Asa e ma!
Si tot SUA ii bombardeaza.
Dementa totala!!!

P.S. Pasarica iti canta?!?

BULA 20-08-2014 - 13:34

SUA sunt conduse de niste derbedei cu educatie precara, care nu se trezesc din betie si stau prin cazinouri si o ard cu pokerul.

CONGO 20-08-2014 - 13:48

… plus ca umbla cu dolari si cu blugi, deci niste hippies, pai nu i-a infierat Ringo cu submarinu galben de nu s-au vazut, ca e dusi cu pluta?

pathfinder 20-08-2014 - 13:54

Deci DA!
Pasarica iti canta!!!

CONGO 20-08-2014 - 14:01

Bula, dar daca Obama e de fapt seful Ku Klux Klan-ului, te-ai gandit?

CONGO 20-08-2014 - 13:41

…… si atunci apare intrebarea: este islamul compatibil cu democratia?

P.S. Si-au dat foc la cocoran cu mass media internationala.

pathfinder 20-08-2014 - 14:00

Coranul nu poate fi compatibil cu democratia de tip occidental.
Dar este foarte compatibil cu dictatura de tip oriental.
Si atunci apare intrebarea: este Coranul benefic civilizatiei?

Ionel 20-08-2014 - 14:14

Ai citit macar o data Coranul? Ca sa spui ce e sau nu e benefic intai trebuia sa-l citesti si ai sa gasesti in el o sura in care profetul Mahomed spune ceva de genul asta: albii au crestinismul , evreii religia lor si voua arabilor va dau religia voastra, Coranul.
Adica e o chestie de rasa si mai putin de adevar.

pathfinder 20-08-2014 - 14:16

Raspuns: da, l-am citit.
In anii ’90.
Tu, in schimb, bati campii.

US 20-08-2014 - 14:37

mai gospodin Ionel, tu ca rus de religie islamica desigur ca esti in tema cu ce scrie satana in acea brosura pornografica numita coran. Eu citesc Noul Testament, desigur ca tu nu sti ce este aceea. Mahomed era renumit ca violator de copii era sadic si bestie mai mare ca el ar fi fost greu de gasit ca mentor al musulmanilor.

pathfinder 20-08-2014 - 14:47

„Eu citesc Noul Testament.”
Minciuni!
Tora!

US 20-08-2014 - 15:42

@pathfinder, si dumneata esti musulman?. In anii 90 cand spui ca studiai coranul ai trecut la islam?
Este bine, lumea are nevoie de cat mai multi islamisti mai ales acum cand incepe jihadul mondial si desfiintarea tuturor religiilor. Un miliard de islamici nu este suficient sa populeze lumea considerand ca cei de alta religie vor fi decapitati. Asa ca succes islamului! au deja un miliard + pathfinder. Este bine ca inca nu te-au trimis in misiune de kamikaze, dar precis ca-ti vine randul, islamul are nevoie de mult sange de pagani, adica crestini evrei budisti. Dumneata in cazul fericit ca mori ducand cu tine cat mai multi pagani vei beneficia de rasfatul a 72 de fecioare. Sti ce trebuie sa faci cu ele sau ai uitat?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 20-08-2014 - 15:45

@ US … Este ,
Ca nu faci EFORTURI sa …pari
PROST ! ? !

pathfinder 20-08-2014 - 16:36

@טאָמי
Am citit atat Coranul cat si Noul + Vechiul Testament.
Si multe-multe altele.

Matale, daca ai citit Alba ca Zapada inseamna ca ti-ai tras-o cu sapte pitici?
Sau ca ai pitici pe creier?!?

Acuma spune si tu daca un om normal la cap isi bate joc de altii zece fara motiv?
Repet: un om normal la cap…

Ionel 20-08-2014 - 18:16

@US: Tu din ce copac ai coborat? Incearca sa pui niste piei de animale pe tine ca sa nu sperii turistii si sa zica ca l-au vazut pe Yeti in fundul gol.

Romeo2110 21-08-2014 - 09:49

Ionele, ceea ce reproduci tu TRUNCHIAT este ceva ce a fost infirmat in istorie.

Exista o care a lui Nicolae Paulescu ( Spitalul, Coranul, Cahalul. Masoneria ).

SE DEMONSTRAZA CA UN NEMUSULMAN NU POATE CONVITUI PASNIC ALATURI DE UIN MUSULMAN CARE ISI ASUMA INVATATURILE LUI MAHOMED IN TPOATA INTEGRALITATEA LOR !

Poti convieriu alaturi de musulmani reformati, care care pun valorile umane de baza (prietenie, respect, onestitate) deasupra invataturilor Coranului; dar ei, desi foarte multi, par sa nu aiba un cuvant hotarator.

Frontiera religioasa a islamului e razboi si sange: sudul Rusiei, Armenia, Kosovo, Bosnia, Nigeria, Kenia, Liban, Israel, Timor(Indonezia), Filipine, China de vest, Afganistan. Nu in acelasi moment toate.

Ionel 21-08-2014 - 10:03

Frontiere religioase? Care? Fara conflictul intre rusi,europeni si turci nu aveai masacrarea armenilor sau a arameilor si astazi turcii ar fi fost o insula islamica in vestul Anatoliei. Si alea de care vorbesti tu sunt conflicte etnice: China de vest-uiguri, Kosovo, Bosnia, Armenia.

US 20-08-2014 - 14:05

Ohhooo, sa vedeti cate capete vor mai fi indepartate de trup pana lumea va pricepe ce este islamul, ce este coranul, si cine sant solii satanei pe lumea aceasta. Rabdare, ebola nu va face atatea victime cat luptatorii jihadisti ai acestui califat SI sau ISIS tot un cacat. Citesc ieri intr-o publicatie pe internet : O GAINA INTR-O PIATA DIN NIGERIA IN MOMENTUL IN CARE APARUSE UN CLIENT SA O CUMPERE A INCEPUT SA VORBEASCA IN ARABA. Interesanta gaina de ce tocmai in araba? O fi revenit Mohamed pe lume in trup de gaina. Dar ma gsndesc ca rezultatul si scopul (daca vreti invers ) este ca inca vre-un milion de nigerim vor trece la islam in cazul ca si gainile vorbesc in araba.

Ionel 20-08-2014 - 18:18

Mamaaa! Ce bancuri seci! Tu ai cumva 90 de ani?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS