Acasa InternationalExterne Siria. Mai mult de 70 de manifestanţi au fost ucisi vineri

Siria. Mai mult de 70 de manifestanţi au fost ucisi vineri

scris de R. C.P.
1 afisari

Mai mult de 70 de persoane au fost ucise, vineri, de forţele de securitate siriene, care au deschis focul asupra manifestanţilor în mai multe oraşe unde au avut loc proteste antiguvernamentale, au anunţat asociaţiile pentru apărarea drepturilor omului.

Proteste in Siria cu 70 de morti

Proteste in Siria (foto: connect.in.com)

„Forţele de securitate siriene au comis masacre în mai multe oraşe şi regiuni din Siria, provocând moartea a 72 de persoane şi rănirea altor câteva sute”, a anunţat Comitetul sirian pentru apărarea drepturilor omului, cu sediul la Londra, citat de Mediafax.

Mai mulţi militanţi sirieni pentru drepturile omului au publicat şi o listă nominală cu mai mult de 70 de persoane ucise în întreaga ţară.

Preşedintele american, Barack Obama, a condamnat „recurgerea revoltătoare la violenţă” în Siria, acuzându-l pe preşedintele Bashar al-Assad că încearcă să obţină sprijinul Iranului pentru reprimarea protestelor. „Statele Unite condamnă în cei mai fermi termeni recurgerea la forţă de către guvernul sirian împotriva manifestanţilor. Această utilizare revoltătoare a violenţei împotriva manifestanţilor trebuie să înceteze imediat”, a spus el.

Demonstraţiile de vineri, organizate în mai multe oraşe, se înscriu într-o amplă mişcare de contestare a regimului condus de preşedintele Bashar al-Assad, care a preluat puterea în 2000, după moartea tatălui său, Hafez al-Assad. Conform Amnesty International, protestele declanşate la 15 martie s-au soldat, în total, cu mai mult de 303 de victime.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS