Acasa InternationalExterne Siria: Principalul complex de gaze al SI atacat de forțele coaliției

Siria: Principalul complex de gaze al SI atacat de forțele coaliției

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Coaliția condusǎ de SUA a efectuat, ȋn noaptea de duminicǎ, 28 septembrie, lovituri aeriene asupra principalului complex de gaze aflat în mâinile organizației Statul Islamic (SI).

Siria: Principalul complex de gaze al SI atacat de forțele coaliției (foto:dunyanews.tv)

Siria: Principalul complex de gaze al SI atacat de forțele coaliției (foto:dunyanews.tv)

Coaliția internațională a atacat pentru prima dată intrarea și sălile de rugăciune ale uzinei Coneco„, a declarat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO). Această uzină, „sub controlul SI, este cea mai mare din Siria„, a adăugat directorul ONG-ului cu sediul la Londra, Rami Abdel Rahman. Conform acestuia, scopul atacului a fost de a-i face pe militanții SI să abandoneze aceste instalații. Rahman a precizat cǎ atacul contra uzinei Coneco „nu a făcut morți în rândul jihadiștilor, dar câțiva răniți”.

Uzina se află în estul Siriei, în provincia Deir Ezzor, bogată în petrol și în apropiere de granița cu Irakul, potrivit Agerpres. SUAși un grup de țări arabe, în principal din Golf, au început marți să lanseze atacuri contra pozițiilor jihadiste din Siria, la o lună și jumătate după începutul atacurilor împotriva SI în Irakul vecin. Până duminică, atacurile au vizat în primul rând bazele jihadiste și rafinăriile artizanale utilizate de militanți, în scopul de a le tăia principala sursă de finanțare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult