Acasa InternationalExterne Siria. Proteste în loc de procesiuni pascale

Siria. Proteste în loc de procesiuni pascale

scris de Roland Catalin Pena
2 afisari
Procesiunile şi comemorările din Vinerea Marea şi alte festivităţi pascale au fost anulate pe teritoriul Siriei, în condiţiile în care revoltele stradale riscă să degenereze în violenţă, scrie The Daily Telegraph în ediţia de joi.
Procesiunile de Pasti au fost interzise in Siria

foto Agerpres

Populaţia creştină din Siria a fost nevoită să renunţe la comemorările sale, de obicei colorate şi exuberante, din cauza numărului de „martiri” morţi şi „situaţiei proaste”, un declarat un responsabil de rang înalt al bisericii.

Întreaga ţară va fi cuprinsă vineri de un val de proteste, în pofida anunţului că preşedintele Bashar al-Assad a semnat un decret de ridicare a stării de urgenţă, în vigoare de 48 de ani – una din cererile-cheie ale protestatarilor.
Promisiunile guvernului, amestecate cu violenţele comise de forţele de securitate, nu au făcut decât să dea un impuls opoziţiei, care plănuieşte mai multe demonstraţii după rugăciunea obişnuită musulmană de vineri.
Acestea s-ar fi suprapus însă peste comemorările din Vinerea Mare, în care sunt organizate, în mod normal, procesiuni şi adunări publice de către minoritatea creştină a Siriei, estimată la 1-2 milioane de persoane, sau aproximativ 5% din populaţia ţării, informeza Agerpres

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult