Acasa InternationalExterne Siria. Rusia se face că negociază cu Assad. SUA n-o cred

Siria. Rusia se face că negociază cu Assad. SUA n-o cred

scris de R. C.P.
5 afisari

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american, Victoria Nuland, a criticat, intr-o conferinţă de presă, noile promisiuni de reforme democratice făcute de preşedintele sirian la trei zile după vetoul chino-rus pentru condamnarea represiunii din Siria de către Naţiunile Unite.

Siria. Rusia se face că negociază cu Assad. SUA n-o cred

Statele Unite  şi-au exprimat marţi scepticismul faţă de promisiunile făcute de preşedintele sirian Bashar Al-Assad ministrului rus al afacerilor externe Serghei Lavrov şi au cerut Damascului să pună capăt imediat violenţei. ‘Puteţi întelege că întreaga comunitate internaţională este sceptică atunci când vede că în loc să se ocupe de oprirea violenţei, Assad repetă aceleaşi promisiuni făcute luni şi luni de zile’, a declarat dna Nuland. Lavrov a declarat marţi la Damasc că a avut o întâlnire ‘foarte utilă’ cu preşedintele Assad, care i-a promis că va ‘opri violenţa de unde ea provine’.

Şeful diplomaţiei ruse a adăugat că Assad ar urma să anunţe în curând calendarul unui referendum cu privire la o nouă constituţie, aminteşte AFP,preluata de Agerpres. Această idee ‘are tot aerul unei noi promisiuni din partea regimului Assad constând din a agita o bucată de hârtie în legătură cu nişte alegeri pe care el le poate controla în întregime’, a estimat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane. ‘Noi nu vedem cum acest lucru ar putea să ne aducă mai aproape de un dialog naţional’, a adăugat Victoria Nuland.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult