Acasa InternationalExterne Siria. UE vrea un răspuns clar şi contondent

Siria. UE vrea un răspuns clar şi contondent

scris de M.A.
0 afisari

Miniştrii de externe ai Uniunii Europene au susţinut sâmbătă că vor un răspuns “clar şi contondent” la folosirea de arme chimice în Siria, după o întâlnire cu secretarul american de stat John Kerry, informează EFE.

Catherine Ashton

Siria. UE vrea un răspuns clar şi contondent (Foto: info-wars.org)

“Vrem un răspuns clar şi contondent”, a declarat în numele UE, la încheierea reuniunii, şefa diplomaţiei europene, Catherine Ashton, transmite Agerpres. Cei 25 au cerut totodată ca raportul inspectorilor ONU despre atacul din 21 august să fie publicat ‘cât mai repede’ şi şi au salutat intenţia preşedintelui francez Francois Hollande, care a spus că vrea să citească raportul înainte de a se decide cu privire la o eventuală acţiune militară.

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a participat vineri şi sâmbătă la reuniunea informală a şefilor diplomaţiilor din statele membre ale UE, care s-a desfăşurat la Vilnius, prilej cu care a reiterat poziţia României cu privire la situaţia din Siria, subliniind solidaritatea afirmată de ţara noastră cu aliaţii şi partenerii strategici.

Referitor la situaţia din Siria, miniştrii au condamnat utilizarea armelor chimice şi efectele devastatoare ale acestora asupra populaţiei siriene, subliniind totodată necesitatea unei reacţii ferme a comunităţii internaţionale. De asemenea, a fost confirmat angajamentul de a coopera în vederea identificării unei soluţii politice la criza siriană, care a generat, până în prezent, peste 100.000 de victime şi cel puţin două milioane de refugiaţi, a precizat MAE. „În intervenţia sa, ministrul Titus Corlăţean a reiterat poziţia publică deja cunoscută a României, subliniind solidaritatea afirmată de ţara noastră cu aliaţii şi partenerii strategici şi evidenţiind principiul inexistenţei impunităţii din perspectiva dreptului internaţional şi a principiilor Cartei ONU faţă de utilizarea armelor chimice”, a informeaza MAE.

27 comentarii

MalVerde 08-09-2013 - 16:34

Deci carta UE nu mai este valabila.
Adica s-a schimbat Europa in Uniunea Europeana de Atac si Bombardare?
Si ataca fara proces si fara dovezi, interesant!
Daca ii reclama Assad la Haga?

ValVerde 08-09-2013 - 16:41

Bingo !!!

MalVerde 08-09-2013 - 17:55

Sigur ca formaza o bingo inca secreta dar totusi o bingo.

BINGO = Big International Non Governmental Organization

Ca de exemplu Amnesty International, dar EU in aceasta forma secreta este exact opusul lui Amnesty International.

ValVerde 08-09-2013 - 16:42

Ce parsiv se uita strengarita asta!
Congo, ce i-ai facut?

urbos 08-09-2013 - 17:28

Deci a venit un imputit usturoiat sa grohaie si toti ministrii de externe au supt licuriciu? Ma cam indoiesc.
Trebuie eliminate scarbele ji danite ajunse la varful UE si asta se poate face dupa ce e inlaturata scroafa Merkel de la conducerea Germaniei.

Gisela 08-09-2013 - 20:48

cine te mai i-a in seama,cati mai comenteaza pe aici nemernicule !?

Antibasistul 08-09-2013 - 20:51

Tu l-ai luat in seama, ACUM, DOBITOACO!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 08-09-2013 - 20:56

ciuhabule, 196…

La exxorcizari la Cernica !
Next steep; Grajduri,Socola !

Antibasistul 08-09-2013 - 21:05

Țigan cretin, mare idiot NU M-AM ADRESAT ȚIE!

ValVerde 08-09-2013 - 21:13

De ce-l chemi „idiot”, Huhule?
E clar ca Papanghelu e antibasit.

Iar te-ai incurcat..tz..tz..tz

MalV. e un mesaej desupra lui ValV. si cu el te razboiesti. Ai uitat?

Antibasistul 08-09-2013 - 21:18

Idiot e pentru ca el un antibasist ataca un alt antibasist!
Asa e, țiganul e țigan pina moare, intotdeauna!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 08-09-2013 - 21:35

Cum , ma’h ….ciuhabule 196 !

Crede cineva, ca noi avem

Ceva in comun!

Piei , TALPA JADULUI !

ValVerde 08-09-2013 - 21:36

Ahaaaa…n-are spirit de haita !
Maidanezule 🙂

MalVerde 08-09-2013 - 21:38

Domnule Antibasistul, domnule Antibasistul, poetul zice „Tu ramâi la toate rece” deci tot felul de indemnuri basiste aruncate de ValVerde sper sa nu gaseasca ecou favorabil la dvs.

Si mai zice poetul „Ce e val ca valul trece” deci acum noi putem avea taria ca situatia se va inbunatati, vine ea si ziua incetarii tertipurilor valverdiene.

Apropos, imi place cum forumati.

O zi buna!

Antibasistul 08-09-2013 - 22:33

Corect țigane, io nu-s țigan borit ca tine, deci nu am nimic cu un borit țigan ca tine!

Antibasistul 08-09-2013 - 22:35

Nu am NIMIC COMUN CU UN ȚIGAN BORIT ca tine!

ValVerde 09-09-2013 - 00:51

Huhule, nu te lasa imbrobodit, sufletzel !
Malu’ vrea sa-ti fure calu’ !!!

Antibasistul 09-09-2013 - 01:12

Țigan cretin cretin ca el un antibasist ataca un alt antibasist! Asa e, țiganul e țigan pina moare io nu-s țigan borit ca tine, deci nu am nimic cu un borit țigan ca tine!
Nu am NIMIC COMUN CU UN ȚIGAN BORIT ca tine!
Io sint arab de rasa nu țigan borit, tata-i sultan la Mecca iar mama chelnerita la Bagdad, PTIUU..

Antibasistul 09-09-2013 - 08:14

Postarea de sus e scrisa de Congo, NU DE MINE.

digital 08-09-2013 - 20:59

gazz-ella e în călduri maxime!
vrea și ea ceva contondent, de aia se băghă-n discuție, dar nu poate primi nimic, e mai trecută ca hoașca din poză!

briel 08-09-2013 - 17:37

M-a omorat! Ce viseaza ofilita …contondent si noduros. Hmm…s-ar putea sa aiba Putin asa ceva.
Femeia in politica si la razboiu – – -traiasca !

digital 08-09-2013 - 20:55

toate ne-fu-tu-tutele se bagă-n seamă, vor clare, dure și…contondente!
există sex-shop-uri fetelor și playboy, doar trebuie plătiți!!!!!

UnUL 08-09-2013 - 20:58

Degețel, ești din ce în ce mai vulgar și mai nesimțit pe zi ce trece.

digital 08-09-2013 - 21:00

vezi că și la cluj există d-ăstea ce-i spusei hoaștei!

Tache 09-09-2013 - 05:35

Pozitia Frantei in Siria,

de Valery Giscard d’Estaing (fost presedinte al Frantei)

Franta a exercitat responsabilitati politice in Siria, pana la ultimul razboi. Acest timp a apus, dar acest lucru trebuie sa o determine sa adopte o pozitie ferma si clara fata de criza actuala, care nu depinde direct de impulsurile si ezitarile partenerului ei american. Aceasta atitudine trebuie, in opinia mea, sa fie rezultatul a trei factori:

1. Cunoasterea exacta a faptelor si a responsabililor, pe care doar ONU ne-o poate aduce la cunostinta. Toti ne aducem aminte de documentele falsificate, legate de armele de distrugere in massa, prezentate de secretarul de stat american in Consiliul de Securitate, pentru a justifica invadarea Irakului, invazie la care Jacques Chirac a avut intelepciunea sa nu participe.

Indiferent de oroarea atacurilor cu arma chimica, este obligatoriu sa cunoastem natura acestor atacuri si pe decidenti. Din primele minute, mass-media occidentala a desemnat ca vinovat regimul lui Bashar-al-Assad, dar este necesar ca investigatiile sa mearga mult mai departe. De fapt, ce interes ar fi avut acesta sa incalce linia rosie trasata de presedintele Obama, declansand astfel o interventie militara impotriva sa ? Printre nenumaratele grupari care se sfasaie in Siria, fie la putere, fie in opozitie, sau printre vecinii acestei tari, cine ar fi putut cauta ocazia sa atraga Statele Unite si aliatii sai apropiati, sa loveasca in fortele armate siriene ? Misiunea ONU trebuie sa clarifice acest punct.

2. O actiune militara impotriva unui Stat membru al Natiunilor unite trebuie aprobata printr-o decizie a Consiliului de securitate, decizie la care membrii permanenti, precum Rusia si China, au dreptul sa opuna veto-ul lor. Franta, membra permanenta a Consiliului de securitate, trebuie sa respecte aceste reguli.

3. Pe linia „politicii externe si de securitate comune europene”, deschisa prin Tratatul de la Maastricht semnata de presedintele Mitterrand si confirmata prin Tratatul de la Lisabona, este de dorit ca Statele membre ale Uniunii Europene sa adopte o pozitie comuna vis-a-vis de criza siriana, unde niciunul din interesele lor nu difera. Deasemenea, Franta trebuie sa ceara intrunirea Consiliului european, pregatita prin reuniunea ministrilor afacerilor externe. Marele vecin al Orientului Apropiat, care este Uniunea Europeana, trebuie sa-si faca auzita vocea unica, legat de ceea ce este dispusa sa faca sau sa nu faca, in loc sa multiplice gesticulatiile nationale.

Sa identifice cu claritate faptele si responsabilii; sa respecte procedurile de drept international; sa caute o pozitie comuna a tarilor membre ale Uniunii Europene : aceasta trebuie sa fie, mi se pare mie, pozitia Frantei vis-a-vis de criza siriana.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 09-09-2013 - 05:49

Pro’sTache , iara i-ti demonstrezi analfabetismul, si postezi articole copy/paste fara nici o legatura cu tema. Ramai la ,,Lumea lui EUFROSIN” unde doar imbecili ca tine , mai ratacesc !

Tache=EUFROSIN =WANTED by USA !

Tache 09-09-2013 - 07:26

Parpanghel, postarea la care ai raspuns NU este copy-paste, ci este o traducere, facuta de catre mine, din limba franceza in limba romana, a unui articol publicat de catre fostul presedinte francez Valery Giscard d’Estaing, in ziarul Le Point.

Articolul domnului Giscard d’Estaing ARE legatura DIRECTA cu tema prezentului articol. In prezentul articol se spune ca UE vrea un raspuns dur, adica „clar si contondent” la folosirea armelor chimice in Siria. In articol se mai spune despre reuniunea INFORMALA a ministrilor de externe ai tarilor UE de la Vilnius. In articol nu se specifica cine este autorul atacurilor cu arme chimice, din Siria. Se precizeaza ca se asteapta raportul inspectorilor ONU.

Domnul Giscard d’Estaing sustine deasemenea ca baza oricarei decizii trebuie sa fie raportul inspectorilor ONU. Aceasta decizie trebuie luata in Consiliul de securitate si respectat eventualul veto al Rusiei si Chinei. Se atrage atentia asupra cazierului incarcat pe care il are America, aceasta nefiind la prima minciuna, mintind si cu ocazia invziei in Irak. Este ceruta o intrunire FORMALA a ministrilor de externe, care sa duca la stabilirea unei politici europene unice in Consiliul european, caci exista un interes comun. Deci, exista un punct de vedere diferit, in SUBSTANTA sa.

Sa stii Parpanghel ca handicapul tau evident imi produce oroare si fiori pe sira spinarii. Si ma face sa imi pun intrebari. Cum trebuie procedat cu handicapatii orbiti de ignaranta si prostie, precum persoana ta ? Puteti functiona in societate ? Produceti daune unor oameni inzestrati cu putere creatoare, care sunt astfel siliti sa traiasca intr-o lume decazuta ? Oare cei ca tine au reusit sa-i reabiliteze, din punct de vedere istoric, pe Hitler si pe Stalin ? Oare lumea va fi mai buna fara voi ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult