Acasa InternationalExterne Site-ul xenofob olandez: Dezbatere în Parlamentul European

Site-ul xenofob olandez: Dezbatere în Parlamentul European

scris de Marius Bâtcă
9 afisari

Reunit în sesiune plenară la Strasbourg, Parlamentul European organizează marţi după-amiază o dezbatere privind site-urile xenofobe şi reacţiile autorităţilor, cu referire precisă la website-ul Partidului olandez al Libertăţii unde cetăţenii olandezi sunt încurajaţi să depună plângeri contra cetăţenilor central şi est-europeni din Olanda.

Site olanda extremistiLa dezbatere a fost invitat şi premierul olandez Mark Rutte. Acesta a anunţat însă că nu va veni la Strasbourg. Premierul Olandei a explicat că site-ul PVV este o problemă a unui partid politic şi nu a guvernului olandez, informează Agerpres.

Proiecte de rezoluţii privind cazul site-ului PVV au fost elaborate de mai multe grupuri europarlamentare, fiind de aşteptat ca în urma negocierilor dintre grupuri să se convină până miercuri asupra unei forme unice a rezoluţiei. Aceasta ar urma să fie supusă la vot joi în plenul Parlamentului European.

În proiectul de rezoluţie elaborat de grupul europarlamentar PPE se cere în termeni fermi premierului olandez şi celorlalţi lideri politici din Olanda să se distanţeze de ”iniţiativa deplorabilă” a PVV. De asemenea, în proiectul de rezoluţie elaborat de PPE, se solicită guvernului olandez să îşi revizuiască “toleranţa” faţă de politicile PVV care sunt în contradicţie cu valorile UE şi se exprimă îngrijorarea reală că site-ul va genera intoleranţă printre cetăţenii europeni de diferite naţionalităţi.

Rezoluţia subliniază că înfiinţarea şi menţinerea site-ului PVV sunt subiect al legislaţiei olandeze şi de aceea cere autorităţilor din ţara respectivă să acţioneze şi stopeze imediat promovarea practicilor discriminatorii prin acest site.

În plus, rezoluţia elaborată de PPE solicită Comisiei Europene să facă tot posibilul pentru a opri răspândirea atitudinilor xenofobe de felul celor exprimate pe site-ul PVV.

Documentul mai solicită guvernului olandez să răspundă rapid scrisorii trimise de Comisia Europeană privind legislaţia vizată ce ar putea încălca directiva europeană 38/2004 referitoare la dreptul cetăţenilor UE şi al membrilor de familie de a se muta şi locui liber în interiorul teritoriului statelor membre.

1 comentariu

salut 13-03-2012 - 17:16

Pai, multumiti-i lui Basescu; a reusit sa anuleze cu brio realizarile politicii externe romanesti din perioda care i-a precedat domnia.
Steagul sus, pedelici, steagul sus !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult