Acasa InternationalExterne Situaţia din Egipt. Preşedintele Morsi dă înapoi

Situaţia din Egipt. Preşedintele Morsi dă înapoi

scris de D.P.
3 afisari

Preşedintele egiptean Mohamed Morsi a cerut modificarea decretului ce îi acordă puteri sporite, ţinta unei mişcări de protest intense de peste două săptămâni, a anunţat sâmbătă primul ministru Hisham Qandil.

Situaţia din Egipt. Preşedintele Morsi dă înapoi (foto:democracyandclasstruggle.com)

Morsi a însărcinat şase persoane, care au participat la o întâlnire cu el sâmbătă, ‘să modifice declaraţia constituţională’ controversată, a declarat Qandil la canalul privat al-Mehwer.  El a cerut de asemenea ‘să se găsească o soluţie juridică ce va permite amânarea referendumului’ asupra constituţiei prevăzut la 15 decembrie, a adăugat el, informează Agerpres. Dialogul este singura cale de soluţionare a actualei crize, a apreciat, sâmbătă, armata egipteană, care a avertizat că, dacă diferitele grupuri politice nu vor ajunge la un consens, consecinţele ar putea fi ‘tragice’, potrivit AFP şi EFE.
‘Calea dialogului este cea mai bună şi singura care permite ajungerea la un compromis şi reprezentarea cât mai bună a intereselor ţării şi ale cetăţenilor săi’, menţionează purtătorul de cuvânt al forţelor armate, într-un comunicat. Potrivit armatei, diferenţele de opinie privind chestiunile ideologice sunt de înţeles, însă, dacă acestea conduc la ‘o ciocnire sau la un conflict, constituie o problemă pe care toţi trebuie să o evite’.
‘Armata a fost totdeauna alături de marele popor egiptean şi este hotărâtă să-i menţină unitatea’, se mai spune în acest comunicat, care cuprinde prima reacţie oficială a armatei de la declanşarea crizei generate de decretul prin care preşedintele egiptean, Mohamed Morsi, şi-a atribuit prerogative sporite.
Vineri seară, noi manifestaţii au avut loc în faţa palatului prezidenţial. Participanţii cereau retragerea decretului respectiv şi protestau faţă de referendumul programat pentru 15 decembrie.

38 comentarii

tomi 09-12-2012 - 13:44

Daca cineva a fost atit de timpit, nu pot zice naiv ca-i o alintare, crezind ca islamul are vre-un punct comun cu democratia se poate lamuri cu ce se intimpla in tarile arabe trecute prin acea sinistra „revolutie” zisa primavara araba. Ca nu e primavara este clar, dar ca da sa semene cu haos, infern, intoarcere in istorie cu cel putin 500 de ani asta cam se-aproapie de ce se vede.
Vai de capul lumii care mai si sprijina instaurarea garzilo el quaida la cirma tarilor arabe ce au dus-o bine mersi in vremea sefilor de state iesiti din armata ca si Gafaffi, Mubarak, patrioti adevarati care vedeau bine pericolul islamului extremist.

tomi 09-12-2012 - 15:35

Am vesti bune: 1. Dupa cum se prezinta lucrurile urbos si digital lipsesc de la forum de mai multe ore, fapt ca iesit din comun. Am fost informat ca au fost angajati la sectia de salubritate din Ploiesti.Lucreaza pe schimburi,o zi desfunda canalizarea orasului, iar in restul timpului se ocupa de maturatul strazilor. S-au pus serios pe traba sa poata plati spitalizarea fratelui lor ciu huhu internat la ospiciul din Jimbolia.
2. O alta versiune este ca au fost arestati de SRI in timp ce introduceau in tara peste frontiera un grup de teroristi arabi care aveau sa creeze haos si atentate de sarbatorile sfinte crestine ale Craciunului.
3. Alte versiuni sint in curs de elaborare………

digital 09-12-2012 - 16:14

cea mai plauzibilă și aproape de realitate,e că mi-o su-gy,again!

tomi 09-12-2012 - 23:16

Esti slab cucurigu, slab detot, cu asa o postare iesea si catelul meu Rio si o formula mai inteligent. Vad ca pierzi tot mai mult din talent, cred ca ciroza ta este in faza finala si nu-ti mai arde de forum. Mai un pic si vii sa ne declari ca maica-ta si tatat-o au fost evrei dar tu esti legionar.

digital 09-12-2012 - 23:19

hai,marș,că azi nu am timp de pierdut cu fraieri ca tine!

vasilescu 09-12-2012 - 23:34

il cunosti pe marele chinez”su-geo-mie”??
…schimba-ti nick-ul!

urbos 09-12-2012 - 23:41

Ce-i ma ji dane, nu te simti bine? Vezi ca acu apare „europeanuul” sa te certe pentru ca esti dement si-ti faci neamu infect de ras, exprimandu-te in halul asta. Ai sa vezi tu ce-ti face „europeanuul”. Stai asa.

tomi 10-12-2012 - 00:23

Te foote moartea in coor si tu inca nu ti-ai dat seama bestie. Ia te rog sa vorbesti politicos cu prietenii mei de pe forum, bade urbos ca s-ar putea sa visezi urit la noapte iar daca-ti umbla cineva la clanta usii sa stii ca nu sint vircolacii ci sint prietenii mei care te vor salva de chinurile vietii in timp scurt. Vezi lasa ba si tu un testament cui ii lasi bicicleta Tohan, ceea ce-ai cumparat-o in 1978 si televizorul Temp 5 din 1970 primita de la bunicu-tau. Tu’ti crucea matii bestie.

urbos 10-12-2012 - 00:26

Locul tau animalule e la groapa comuna. Acolo o sa ajungeti toti ma lepadatura. Balul s-a terminat parazitule.

tomi 10-12-2012 - 00:32

Urbos scum-poole, ca sa fiu in ton cu domnul Vasilescu, vreau sa te intreb daca ai mincat cumva asta seara oua de iopistubei? Vezi ca te invigoreaza si dormi bine dupa ele.

urbos 10-12-2012 - 00:36

Vine „europeanuul” sa vezi ce-ti face.

ANCUTA 10-12-2012 - 00:40

Ce te ratoiestui bubosule, te vad ca tremuri si m-am pus sa-ti fac o supa din slafii lu bunica, sti tu aia moarta, dar a ta nespalatule. Mai are zeama pe ea cum s-a urinat baba dind isi dadu sufletu amarita. Hai sa te fac om cu supita aia calduta, sti tu bubosule cit de mult te admir eu pe tine.PTIUU!

Lupu Ardelean 10-12-2012 - 00:47

Zau ca va pierdeti timpul cu aceste creaturi demente, este clar ca sint fascisti, este clar ca sint din familii de betivani notorii, oameni fara judecata, mahalagii, copiii strazilor si ale orfelinatelor, gunoi social care face de rusine Romania si o compromite pe plan international. Cu cit le dati mai multa importanta se zbenguie tot mai tare, da-tii in suparare, nu sint demni de a fi bagati in seama.

urbos 10-12-2012 - 01:02

Ia zi ma, sa auda si „europeanuul”, de ce-ti spui „lupu ardelean” si nu sobolanu de telaviv? Sau sobolanu de marea moarta sau chiar sobolan de Palestina, ca si-asa esti la furat in zona.

Lupu Ardelean 10-12-2012 - 08:32

Domnu urbos eu nu m-am adresat dumitale ci domnului tomi si ancuta care vedeam ca irosesc timp valoros in alte scopuri decit sa strice varza pe ciori ca matale. Si in primul rind nu va permit sa vorbiti in limbajul asa de mult indragit de matale,care este acceptabil acolo in mahalaua unde va tiriti zilele amare si murdare dar nu pe un mijloc multimedia. Va rog sa fiti cuviincios, sau mergeti la un medic psihiatru sa vada motivul felului ciudat in care va manifestati.

digital 10-12-2012 - 13:33

ce-i vasilescule,nu ai fost recent să-ți verifici,ORIGINEA?!
uite ,te trimit eu acum,după ce te întorci,să-mi povestești cum a fost,morții mătii de janghină!

vasilescu 10-12-2012 - 09:46

eu nurasc pe fascistii antisemiti de limba romana,iubesc romanul adevarat,iubesc evreii ca popor vechi,urasc insa pe perciunatii extremisti
evrei ce aduc mari prejudicii statului Israel……

tomi 10-12-2012 - 12:09

Domnu Vasilescu, aveti perfecta dreptate, acei extremisti de care vorbiti, super_religiosi ortodoxi, sint o pacoste pentru Israel, noi evreii nu putem purta un dialog cu ei, nu lucreaza, traiesc doar din furtisaguri, ne urasc pe noi evreii moderni si reformati poate chiar mai mult decit urbos si digital.Sint o categorie de paraziti care nu recunosc statul Israel, insa cer tot felul de beneficii, nu fac armata si nu platesc taxele care orice om este obligat sa le plateasca.

digital 10-12-2012 - 13:34

măi,doamna-măta,la prostia pe care o radiați,și râmele vă urăsc,și nu ar putea conviețui cu d-alde voi,mă urâtu dreq ce ești!

tomi 10-12-2012 - 12:16

Ceea ce este cinic in comportamentul fascistilor romani, ramasitele javrelor de fosti legionari ca urbos,digital si ereticul este ca ei includ evreii in aceeasi categorie, ei urasc evreimea in global si arunca asupra israelienilor caracterele….

tomi 10-12-2012 - 12:26

…josnice ale unei minoritati marginale ale societatii evr-eiesti, …

tomi 10-12-2012 - 12:20

….josnice ale unei minoritati marginale ale societatii evr-eiesti, mai putini de 5 la 8% din populatie pe care si noi ii renegam si-i condamnam. Procent mic insa suficient sa aduca rusine neamului si sa cauzeze pagube statului.

tomi 10-12-2012 - 12:23

Faptul ca noi evreii moderni,israelienii in general traim ca orice popor modern din Europa ne vedem de lucru iar rezultatele se vad,tara s-a dezvoltat incredibil de mult,noi cind am ajuns in tara acum 20 de ani in Tel Aviv era o singura constructie mai inalta, cu 20 de etaje numita Col Bo Shalom. Astazi Tel Aviv este micul New York cu sute de blocuri de peste 20-25 de etaje si cu zeci de zgirie nori de 50-60 de etaje,este incredibil cit s-a dezvoltat acest stat in citiva ani devenind o perla a Orientului Mijlociu.Soselele, magistralele,autostrazile dau posibilitate celor cam trei patru milioane de autovehicule sa circule fara probleme in orice loc in tara. Astazi nu mai exista familie sa nu aide cel putin un autoturism insa a devenit cam general ca fiecare membru de familie sa aibe masina deorece locurile de munca nu mai sint in orase ci in zone industriale care in medie se gasesc la 20-25 de kilometri ca localitati.

vasilescu 10-12-2012 - 20:26

corectari text:
eu urasc pe fascistii antisemiti de limba romana,iubesc romanul adevarat,iubesc evreii ca popor vechi,urasc insa pe perciunatii extremisti
evrei si extrema dreapta extremista care aduc mari prejudicii statului Israel……il izoleaza si deligitimeaza…..pacat!!!!!!!!!!!!!!!!!!

digital 10-12-2012 - 20:30

hai,marș,amăndoi….!!!!!

vasilescu 10-12-2012 - 09:49

corectari text:
eu urasc pe fascistii antisemiti de limba romana,iubesc romanul adevarat,iubesc evreii ca popor vechi,urasc insa pe perciunatii extremisti
evrei si extrema dreapta extremista care aduc mari prejudicii statului Israel……il izoleaza si deligitimeaza…..pacat!!!!!!!!!!!!!!!!!!

andra 11-12-2012 - 17:43

Termenul „moderat” nu se suprapune cu cel de laic/secular.

BULA 13-12-2012 - 12:20

Arata-mi si mie un legionar, daca ii stii care sunt, cum te lauzi cat e ziulica de mare, ca mor de curios sa stau de vorba cu unul din asta, sa-l „citesc”.

vida clara 13-12-2012 - 13:59

Mai bula, esti la fel de haios ca aceia care isi spuneau in 90 ca „boierii au
fost de mult, nu mai exista” si ca informatiile istorice (pe unde le-ai afla)
care localizeaza sclavii la perioada sclavagista.
Pai daca nu stii, hai sa-ti spun eu (ca sunt de la tara): Buruiana, dupa ce o
prasesti, iese din nou. Oricat ai „munci locul” anul asta, cum incetezi acea
activitate numita conventional „cultiv”, deci cum incetezi cultivul (ii zic asa
ca sa nu strambi din nas la auzul cuvantului „cultura”) cum balaria (adica
lucrul efectivamente nefolositor omului, rasare iar.
Nimic nu este „subiectul” caruia sa-i piara samanta.
Nu iese mereu din tot soiul de motive, dar cum are asigurata conditia
prielnica, cum iese.
Sa stii de la mine, ca e mult mai usor sa-ti lasi campul sa ti-l napadeasca
buruienile decat sa-l tii, fara ele.

Erwin.de 13-12-2012 - 14:15

teorie filozofica necompatibila cu scopul politic……
ambele nocive….

vida clara 13-12-2012 - 15:31

Nu se intelege la ce te referi Erwin.
Scopul politic nu poate fi (nu este, prin antonomasie) altul decat al „Vietii”.
Viata = Politica / Viata umana = Politica fiintei umane
Scopul? Perpetuarea speciei + asigurarea viitorului pe o „faza lunga”, cat
e posibil mai lunga.
Pentru asta trebuie sa ai niste lumini „faza lunga” de exceptie.
Marea majoritate merge cu caruta (fara lumini de drum). Cativa, mai rasariti,
au lumini de pozitie.
Nu privi Viata doar prin prisma celor 60 -70 de ani pe care-i poti atinge tu.
Deodata cu asta (care corect denumita ar fi „parcurgere a unui segmentel
din Viata”) trebuie sa poti privi si Viata in toata dimensiunea ei (de la „minus”
pana la „plus” infinitul ei si, inca o data deodata cu asta, sa-ti poti situa
concomitent, „Yo”-ul pe unul din punctele de cerc ale orizontului pe care
ti-l creezi cand rotesti privirea asezat centru cercului, cu „faza lunga”
batandu-ti de la acel minus infinit pana al „plus infinit”, iar in diagonala
opusa sa-ti poti situa „Celalalt Eu”-ul.
Doar atunci poti cuprinde in privire cat mai mult (atat cat ii e posibil fiintei
umane) din adevar (obrero europeo de transporte)

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 13-12-2012 - 16:04

Ms’h ALLIEN.atu Bula , te crezi destept ,debilule! De cate ori ai accesat saitul lui roncea , si la noua dreapta ! ! Dar la psihi ! Te monitorizam si i-ti recomand personal o …brahiterapie cu cesiu si iridiu la …mecla ! Ma angajez sa montez sonda in sistem de …voluntariat ! Loaitre legionara amphutzita mdd !

tomi 13-12-2012 - 18:11

Parpanghel am vesti bune: 1. Dupa cum se prezinta lucrurile urbos si digital lipsesc de la forum de mai multe ore, fapt ca iesit din comun. Am fost informat ca au fost angajati la sectia de salubritate din Ploiesti.Lucreaza pe schimburi,o zi desfunda canalizarea orasului, iar in restul timpului se ocupa de maturatul strazilor. S-au pus serios pe traba sa poata plati spitalizarea fratelui lor ciu huhu internat la ospiciul din Jimbolia.
2. O alta versiune este ca au fost arestati de SRI in timp ce introduceau in tara peste frontiera un grup de teroristi arabi care aveau sa creeze haos si atentate de sarbatorile sfinte crestine ale Craciunului.
3. Astazi de ziua sfintului turturel-cucurigu, Urbos a aparut in ziarul tinarului legionar ca evidentiat in munca,el singur a soopt ca-ca-tul din 20 de canale din comuna Virticica de Iopistubei.
4. Parpanghel nu fi amarit am noi informatii care vor duce la bun sfirsit putorea ce-o emana prietenii nostri legionari de pe forum, De Tommaso Panthera nu sta cu dejetul in coor cum stim noi cine sta, acel Digital pe care tata-so il arunca de bucurie de doua ori in sus la virsta de un an,dar il prinsese doar odata. Asa ramase saracul cu defectiuni cerebrale….
5. Alte noutati sint in curs de elaborare….
Parpanghel, te salut iar „prietenilor nostri” transmite-le „pace si virtute”.
tomi

urbos 13-12-2012 - 18:23

Mi-am dus cainele sa traga o cacare intr-un loc ciudat, plin de pietroaie si lespezi faramate. M-am pisat si io pe-un pietroi d-ala, mai avea si niste cuneiforme pe el. Am tras si niste picioare la cateva, ca insistau sa ramana in pozitie verticala.

tomi 13-12-2012 - 18:42

sa mergi tot mereu acolo bestie si poate da domnul sa si ramii in acel loc pe veci.. poate te-o trage vreunul inauntru intr-o cutie sa-i ti de urit,..vai de capul tau imbecilule….

urbos 13-12-2012 - 18:43

Care domn? Satana al vostru? Ma pis pe el si pe tot neamu vostru.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 13-12-2012 - 18:46

…aka-kaTurboase;vierme de kkt. +

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 13-12-2012 - 18:43

Ai duso pa matta in gara la cersit si la produs, ziua tu esti la buzunarit, noaptea mata la ..cordit.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult