Situaţie tensionată: Cât de iminent este un război SUA – Iran | Ziua Veche
Acasa InternationalExterne Situaţie tensionată: Cât de iminent este un război SUA – Iran

Situaţie tensionată: Cât de iminent este un război SUA – Iran

scris de Laurentiu Banches
5 afisari

Fostul ambasador al SUA în Israel, Martin Indyk, a anunţat într-un interviu că o confruntare militare între Statele Unite şi Iran ar putea avea loc în 2013.

SUA si Iran ar putea trece la conflicte militare in 2013 (foto: gunaxin.com)

Într-un inerviu acordat postului american de televiziune CBS, fostul ambasador, Martin Indyk a menţionat că se teme că „2013 va fi un an în care vom avea o confruntare militară cu Iranul”. El a adăugat, potrivit mediafax, că deocamdată nu a sosit vremea ca SUA să treacă la o acţiune militară, precizând că „Iranul nu are o armă nucleară”.

Cât despre disputa privind Iranul dintre premierul israelian Benjamin Netanyahu şi preşedintele Barack Obama, Indyk a declarat că nu crede că  „diferenţa referitoare la acest subiect dintre Netanyahu şi Obama este mare, în termeni legaţi de angajamentul preşedintelui de a nu permite Iranului să se doteze cu arma nucleară”. El a negat şi posibilitatea că SUA ar putea trasa o „linie roşie” pe care Iranul să nu o treacă, afirmând că acordarea unui ultimatum nu reprezintă o soluţie la care vreun preşedinte ar putea recurge.

1 comentariu

Romeo2110 18-09-2012 - 09:05

Filmul controversat cu profetul Mahomed nu a fost un accident. In mod cert CIA a stiut de subice chiar in timpul realizarii lui. S-au estimat si efectele.

Este o componenta a conflictului Iran-Israel-SUA-Rusia-China-Japonia-Taiwan.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult