Acasa InternationalExterne Slovacia a convocat Consiliul National de Securitate din cauza Ungariei

Slovacia a convocat Consiliul National de Securitate din cauza Ungariei

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Premierul slovac, Robert Fico, a convocat marti Consiliul National de Securitate, dupa ce cu o zi inainte, Fidesz, a inaintat parlamentului propunerea privind modificarea legii referitoare la acordarea dublei cetatenii pentru etnicii maghiari din afara granitelor.

Potrivit site – ului politics.hu, care citeaza un comunicat al cabinetului premierului slovac, acordarea dublei cetatenii etnicilor maghiari din aceasta tara reprezinta o amenintarea pentru securitatea nationala a Slovaciei, autoritatile de la Bratislava fiind nevoite sa adopte o serie de “contramasuri adecvate”. Amendamentul, semnat de premierul Viktor Orban, vicepremierul Zsolt Semjen – liderul Crestin – Democratilor – si de alti doi membri ai Fidesz, prevede acordarea cetateniei maghiare tuturor descendentilor din familii maghiare, care nu au antecedente penale si care dovedesc faptul ca au cunostinte de limba maghiara. Reprezentantii Fidesz nu au precizat inca, daca in baza acestor modificari, etnicii maghiari din afara granitelor vor beneficia si de dreptul de vot, desi Jobbik, partid de extrema dreapta, a facut presiuni in acest sens, informeaza MTI. Cu toate ca anterior, presedintele Crestin – Democratilor a declarat ca modificarile ar putea intra in vigoare in maxim trei luni, se pare ca acestea nu vor fi aplicate decat incepand cu data de 1 ianuarie 2011.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS