Acasa InternationalExterne Slovacia refuza sa participe la mecanismul de ajutorare destinat Greciei

Slovacia refuza sa participe la mecanismul de ajutorare destinat Greciei

scris de Ziua Veche
4 afisari

.Noul premier slovac, Iveta Radicova, a precizat marti, la finalul unei vizite de doua zile efectuate la Bruxelles, ca executivul de la Bratislava urmeaza sa discute in cadrul sedintei de miercuri posibilitatea ca Slovacia sa contribuie la planul de ajutorare destinat Greciei – cu aproximativ 800 de milioane de euro – precum si varianta participarii la fondul de urgenta al zonei euro.

In ciuda presiunilor exercitate in ultimul timp asupra Slovaciei de catre oficialii Uniunii Europene, Radicova a declarat in cadrul unei conferinte de presa comune cu presedintele Comisiei Europene,Jose Manuel Barroso, ca “pozitia ministrului de finante, a partidului dar si a mea personala ramane aceeasi, si anume ca suntem impotriva acestui ajutor”.

Potrivit EUobserver, Barroso a amintit insa ca guvernul anterior si-a luat un angajament in acest sens si “ne asteptam ca el sa fie respectat”. “Aceasta este o regula de baza a UE si a politicii internationale”, a adugat Barroso. La randul sau, Jean-Claude Juncker, presedintele grupului ministrilor de externe din zona euro, a precizat ca “trebuie sa convingem Slovacia” sa participe la mecanism. 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS