Acasa InternationalExterne Slovacia si-a recheama ambasadorul de la Budapesta, din cauza dublei cetatenii

Slovacia si-a recheama ambasadorul de la Budapesta, din cauza dublei cetatenii

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Autoritatile slovace transmit un avertisment “puternic” prin rechemarea ambasadorului la Bratislava, pentru consultari, a declarat ministrul de externe maghiar, Peter Balasz (care va fi inlocui in curand de Janos Martonyi – n.r.), in cadrul unui interviu acordat miercuri postului de televiziune ATV, citat de MTI.

In opinia sa, Bratislava raspunde Ungariei “cu aceeasi moneda”, ca reactie la anuntul autoritatilor de la Budapesta cu privire la simplificarea procedurilor privind acordarea dublei cetatenii pentru etnicii maghiari din afara granitelor. Peter Balasz a subliniat faptul ca Ungaria nu ar trebui sa modifice legislatia referitoare la dubla cetatenie inainte de alegerile din Slovacia, deoarece acest lucru ar putea afecta Partidul Coalitiei Maghiare din Slovacia (MKP). Potrivit aceleiasi surse, Slovacia ar fi luat aceasta decizie dupa o intalnire neoficiala a ministrului de externe slovac, Miroslav Lajcak, cu viitorul sef al diplomatiei de la Budapesta, Janos Martonyi, desfasurata marti, la Bratislava. Tot marti, celelalte doua partide importante din legislativul de la Budapesta, socialistii (MSZP) si Jobbik, au ajuns la un acord in privinta impartirii comitetelor parlamentare. Astfel, daca socialistii vor detine presedintia comitetului de audit si a celui bugetar, extremistilor de la Jobbik le-a revenit, surprinzator, comitetul pentru securitate nationala.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult