Acasa InternationalExterne Slovenii le-au tăiat macaroana homosexualilor

Slovenii le-au tăiat macaroana homosexualilor

scris de L.M.
6 afisari

Un nou cod al familiei ce acorda mai multe drepturi cuplurilor homosexuale a fost respins, mai ale în ce priveşte adopţia, în urma unui scrutin organizat duminică în Slovenia.

Slovenii le-au tăiat macaroana homosexualilor

Referendumul a fost marcat de o prezenţă redusă la vot, potrivit rezultatelor parţiale, informează Agerpres. Conform acestor rezultate, după numărarea a circa 87% din sufragii, 56,45% dintre cetăţenii cu drept de vot din acest mic stat din zona euro s-au exprimat împotriva legii, iar 43,55% pentru. Legea nu va putea fi discutată din nou în parlament în următoarele 12 luni.
Ultimele sondaje difuzate vineri indicau, totuşi, victoria votului pozitiv. Slaba prezenţă la urne – sub 30%, potrivit ultimelor informaţii – a jucat în favoarea conservatorilor, ostili legii, care în mod tradiţional îşi mobilizează mai eficient electoratul. Parlamentul sloven a adoptat legea în iunie 2011, dar aceasta nu a putut fi niciodată pusă în aplicare.

Grupuri civice conservatoare, susţinute de biserica catolică, au strâns cele 40.000 de semnături necesare pentru organizarea unui referendum înainte de aplicarea ei în practică. Noul cod al familiei, al cărui scop principal este să întărească protecţia copiilor, a stârnit discuţii mai ales din cauza extinderii drepturilor de care beneficiază cuplurile de acelaşi sex. Acestea din urmă ar fi putut obţine ‘acelaşi statut legal’ rezervat cuplurilor heterosexuale căsătorite, inclusiv în domeniul moştenirii şi fiscalităţii. Numeroase ţări europene ar fi fost devansate astfel prin recunoaşterea unei forme de uniune civilă între persoanele de acelaşi sex, oficializând posibilitatea de a adopta copilul partenerului de viaţă.

1 comentariu

Chris P. 26-03-2012 - 19:08

poate ca Slovenia este un stat mic dar e peste Romania la orice capitol. cat despre macaroana, bine ca nu le-au taiat carnaciorii…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult