Acasa InternationalExterne Smetliviy: O altă navă militară rusă se îndreaptă spre Siria

Smetliviy: O altă navă militară rusă se îndreaptă spre Siria

scris de M.A.
14 afisari

Smetliviy, o navă a Flotei ruse de la Marea Neagră, a părăsit zilele trecute portul Sevastopol, se îndreaptă spre Bosfor şi Dardanele şi va îndeplini misiuni în imediata apropiere a coastelor Siriei, a informat o sursă militară de la Moscova.

Smetliviy

Smetliviy: O altă navă militară rusă se îndreaptă spre Siria

A fost planificată o intrare a navei Smetliviy în portul sirian Tartous, unde se află un punct de asigurare tehnico-materială a flotei ruseşti”, a continuat sursa, citată de radio Vocea Rusiei. Securitatea navei în timpul trecerii strâmtorilor şi staţionării în porturi va fi asigurată de subunităţile infanteriei marine ruse.

În a doua jumătate a lunii martie, presa rusă, preluată de cea internaţională scria că unităţi din forţele speciale ale armatei ruse au debarcat în Siria, prin portul Tartous. Militarii ruşi, din cadrul forţelor antiteroriste ar fi ajuns în zonă, la bordul navei Iman. Potrivit presei ruse, ministerul Apărării de la Moscova a confirmat că nava Iman a acostat la Tartous, dar susţine că este vorba doar despre o escală, pentru că trebuie să se deplaseze în Golful Aden, pentru a participa la lupta împotriva pirateriei. Oficialii ruşi au precizat că la bordul navei se află un echipaj civil şi trupele de securitate.

Delegaţii ale opoziţie siriene, la Moscova

Două delegaţii ale opoziţiei siriene vor efectua o vizită la Moscova în viitorul apropiat, a anunţat luni ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, într-o conferinţă de presă în capitala Armeniei, Erevan. „Avem fixate contacte atât cu reprezentanţii Consiliului Naţional Sirian (CNS), care acţionează ca structură a opoziţiei în Siria, cât şi cu alţi opozanţi care se află în această ţară sau în afara graniţelor ei. În viitorul apropiat intenţionăm să primim încă două delegaţii reprezentând diferite grupări ale opoziţiei”, a precizat Serghei Lavrov.

El a spus că diplomaţia rusă lucrează „în regim cotidian” cu executivul de la Damasc, cerând aplicarea rapidă şi de o manieră eficientă a măsurilor propuse de emisarul ONU şi al Ligii arabe în Siria, Kofi Annan.

9 comentarii

tomi 02-04-2012 - 22:55

Desigur ca nava militara rusa este incarcata cu alimente,ciocolata,bomboane si biscuiti. Asa cum personalul navei este formata din civili,exista doar patru militari care asigura securitatea navei inarmati cu revolvere de 22,sa nu faca pagube.Civilii rusi nu au gasit o alta nava pentru vilegiatura decit un mic cuirasat de 185 de metri lungime si 21 latime.Urmeaza in spate un mic portavion cu 100 de avioane pentru parasutat alimentele.Echipajul tot cu civili.
tomi

digital 02-04-2012 - 23:44

eu știu ce ar roade,dar nu are acces!

briel 03-04-2012 - 00:21

Daca nu se potolesc turcii, urmeaza bataie declarata, ca deocamdata este pe dupa perdea. As zice chiar ca al III-lea razboi mondial a si inceput, dar este inca neoficial.

Fratii arabi petrolisti (Saudi Arabia, Qatar) au deschis o pusculita cu milioane de $ pentru a inarma Syrian National Council. Astia sunt in liga cu Fratia Musulmana. Assad este prea secular pentru ei.

Echipa a doua e formata din „crestinii de vest” din NATO + Israel, interesati si ei de schimbarea de regim, dar pentru alte scopuri decat ale celor de mai sus.

Rezistenta siriana e formata din armata si securitate, ajutati de rusi si iranieni in principal.
Domnul cu mila.

digital 03-04-2012 - 09:01

poate ai vrut să zici-rușii nu turcii!

briel 03-04-2012 - 16:47

Tocmai terminasem de citit http://rt.com/news/syrian-rebels-armed-turkey-957/ si am inteles ca rusii sunt acolo in portul Tartous din cauza turcilor.
Am zis bine – turcii.

- प्रिंस Parpanghel Carpathian 03-04-2012 - 17:08

Sublima Poarta va fi apostrofata de IMAMUL IMBATABIL , ER doggul deja schelalaie, iar IDF -ul este in vizita de lucru tocmai la AZERBAIDJAN , si in ITALIA. Ai dreaq aceasta ramura a turcilorsellgiucizi !RAMURA din care s-a scurs moslimul actual!

briel 03-04-2012 - 17:59

… Nu cred ca se apuca de Iran pana nu termina cu Siria.

Faptul ca Turcia a ridicat capul si se crede un jucator important incurca situatia si mai mult. Sa vezi ce mai ling turcaletii la chinezi, sa-i convinga macar sa se abtina in toata tevatura asta. Dar chinezii inca zic NU.

http://www.todayszaman.com/columnist-275909-turkey-and-china-amid-the-syrian-crisis.html

In contrast cu chinezii, indienii au cedat cumva presiunilor vestului.
http://www.eastasiaforum.org/2012/03/08/indias-position-on-syria-a-tight-balancing-act/
While there remains a chance that India’s position on Syria will shift in the future, this seems doubtful at present.

- प्रिंस Parpanghel Carpathian 03-04-2012 - 18:36

The Stratfor Inteligance appeared Medveed meeting attended, and representatives of India, Brazil, China and which seems to be the world draw new coordinates.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult