Acasa InternationalExterne Smolensk: Fragmente din cutiile negre ale avionului, descifrate de expertii polonezi

Smolensk: Fragmente din cutiile negre ale avionului, descifrate de expertii polonezi

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Expertii polonezi au descifrat noi fragmente de conversatie inregistrate de cutiile negre ale avionului prabusit la Smolensk la 10 aprilie, intr-un accident soldat cu moartea presedintelui polonez si a celorlalte 95 de persoane aflate la bord, relateaza Radio Polonia, citat de Mediafax.


„Procurorul general Andrzej Seremet a discutat cu reprezentantii Institutului de Investigatii din Cracovia. Expertii (polonezi) care lucreaza la caz au reusit sa inteleaga unele cuvinte care nu au putut fi descifrate de echipa de experti rusi. Este fara indoiala un pas inainte. Potrivit informatiilor pe care le detine Seremet, raportul de monitorizare va fi finalizat la sfarsitul lunii septembrie sau la inceputul lunii octombrie cel tarziu”, a declarat purtatorul de cuvant al procurorului general. Inregistrarile cutiilor negre au fost examinate initial de experti din Rusia, unde ancheta privind cauzele accidentului aviatic de la Smolensk este inca in curs de desfasurare. Avionul prezidential Tupolev TU-154 s-a prabusit la Smolensk la 10 aprilie, provocand moartea celor 96 de persoane aflate la bord, inclusiv a presedintelui polonez Lech Kaczynski.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult