Acasa InternationalExterne UPDATE: Smolensk: OMON a furat cardurile mortilor. Suspectii au pledat vinovati

UPDATE: Smolensk: OMON a furat cardurile mortilor. Suspectii au pledat vinovati

scris de Ziua Veche
3 afisari

.

UPDATE: Persoanele suspectate pentru furtul de pe cardurile de credit al unui oficial polonez au pledat vinovati, a declarat reprezentantul oficial al Comitetului de Investigatie al Procuraturii ruse,

Vladimir Markin. Purtatorul de cuvant al Guvernului Poloniei, Pavel Gras, a spus initial ca sunt suspectati trei ofiteri OMON, iar, apoi, ca este vorba de soldati ai Fortelor Interne, scrie RIA Novosti. „Dar militia – si cu atat mai mult OMON sau trupele interne ale ministerului afacerilor interne – nu au nici o legatura”, a precizat Markin.


Initiatorii anchetei au fost comandantii unei unitati militare care au facut apel catre serviciul rus de securitate FSB si catre Departamentul de investigatii care ancheteaza tragedia de la Smolensk din cadrul Comitetului de Investigatie al Procuraturii ruse. Ei au spus ca au fost gasite cateva carduri bancare straine asupra unor recruti. De asemenea, oficialul rus a mentionat ca trei dintre cei patru soldati au fost condamnati mai devreme pentru cauze penale.

O purtatoare de cuvant a Parchetului din Varsovia a afirmat ca 11 plati au fost efectuate, intre 10 si 12 aprilie, cu cardul de credit al unui istoric polonez decedat in accidentul aviatic de la Smolensk, in Rusia, relateaza Radio Polonia, in pagina electronica, citat de Mediafax.

Monika Lewandowska a confirmat luni informatiile din presa potrivit carora un total de 1.400 de euro au fost extrasi din contul de card al lui Andrzej Przewoznik, directorul Consiliului pentru protectia monumentelor de lupta si martiriu. El a murit in accidentul avionului prezidential polonez de la 10 aprilie, cand o delegatie condusa de presedintele Lech Kaczynski urma sa ajunga la Katin pentru a comemora uciderea in 1940, de politia secreta a lui Stalin, a peste 20.000 de ofiteri polonezi.

Cotidianul Rzeczpospolita si Radio Zet au relatat duminica despre trei ofiteri ai fortelor speciale ruse OMON, care au fost arestati in legatura cu furtul de pe cardul de credit. Ulterior, informatiile au fost dezmintite de Ministerul rus de Interne.

0 comentariu

max 08-04-2010 - 11:49

acum vad logica cu F-16 – astea fac parte din dobanda?

Romania merge in pas alert spre faliment.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult