Acasa InternationalExterne Socialistii francezi critica masurile luate de guvern impotriva romilor

Socialistii francezi critica masurile luate de guvern impotriva romilor

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Partidul Socialist (PS) francez a demarat o ofensiva mediatica prin care critica masurile luate de Guvern impotriva imigrantilor si romilor, astfel ca interviuri cu trei lideri socialisti sunt publicate duminica in cotidiene nationale, informeaza Mediafax.


Deputatul-primar din Evry al PS, Manuel Valls, apreciaza, intr-un interviu pentru Journal du dimanche, ca presedintele Nicolas Sarkozy risca sa „repozitioneze FN – partidul Frontul National, de extrema-dreapta – in centrul vietii politice, cu doi ani inainte de prezidentiale„.Denuntand o politica guvernamentala „jenanta”, el considera ca „Nicolas Sarkozy a esuat in privinta securitatii, a esuat privind economia si vrea sa iasa din scandalul Woerth-Bettencourt„.

La randul sau, eurodeputatul socialist Vincent Peillon il acuza pe seful statului, intr-un interviu pentru Le Parisien, ca „ii ataca pe cei mai slabi” in privinta securitatii, vizand in special romii. „Imi este rusine pentru tara mea. Responsabilitatea oamenilor politici nu este sa-i atace pe cei mai slabi„, marturiseste eurodeputatul, amintind ca „primele legi ale lui Nicolas Sarkozy la Ministerul de Interne” vizau „cersetorii, prostituatele (…)”.

Romii „pun evident probleme in toata Europa”, adauga fostul adjunct al lui Segolene Royal – (contracandidata lui Nicolas Sarkozy la prezidentialele din 2007 – dar „trebuie sa poata fi integrati, fie in tarile din care vin (Romania, Bulgaria), fie in tara noastra”. In opinia lui Peillon, guvernarea a „dorit sa ocupe vara cu subiecte care nu sunt adevaratele probleme ale Frantei si in termeni care ating cele mai sordide pasiuni”.

Jean-Jacques Urvoas, secretarul national pentru securitate, si deci reprezentantul PS pentru acest dosar, il acuza pe ministrul de Interne, Brice Hortefeux, intr-un interviu pentru Le Monde, ca „manipuleaza” cand spune ca in prezent sunt mai multi politisti si jandarmi decat atunci cand stanga era la putere„.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult