Acasa InternationalExterne Soluţia tadjică la stoparea traficului de opiu afgan

Soluţia tadjică la stoparea traficului de opiu afgan

scris de M.A.
36 afisari

Ţările interesate în combaterea traficului de droguri din Afganistan ar trebui să achiziţioneze de la ţăranii afgani opiul brut, materia primă pentru producţia de heroină, care poate fi utilizat ulterior în industria farmaceutică sau distrus.

Opiu-Afganistan (opioids.com)

Soluţia tadjică la stoparea traficului de opiu afgan (opioids.com)

Propunerea aparţine ministrul tadjik de interne, Ramazan Rahimov, transmite BBC Russian, preluat de Moldpres. „Ar trebui să luăm în considerare posibilitatea cumpărării de la ţăranii afgani a opiului brut cultivat de ei, chiar la faţa locului, direct, fără intermediari, la un preţ mai mic”, a declarat ministrul tadjik, adăugând că traficul de droguri este o sursa importantă de finanţare a terorismului.

Ţările afectate în urma activităţii traficanţilor de droguri se pot implica financiar, însă nu doar acestea, deoarece, după cum subliniază el, drogurile reprezintă o „chestiune generală a comunităţii mondiale”.

Potrivit experţilor, lumea interlopă câştigă anual din vânzarea de droguri afgane circa 65 miliarde de dolari, în timp ce ţăranilor afgani, cultivatori de opiu brut, le revine în medie 1 miliard din această sumă, restul banilor mergând în străinătate.

La ora actuală, în Afganistan se produce aproximativ 90% din opiul din lume. Conform datelor ONU, aici există circa 400 de laboratoare care procesează opiul brut în heroină.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult