Acasa InternationalExterne Sondaj cu păreri împărţite în Israel despre armistiţiul cu Fâşia Gaza

Sondaj cu păreri împărţite în Israel despre armistiţiul cu Fâşia Gaza

scris de Z.V.
4 afisari

Un sondaj publicat de cotidianul Maariv arată că cetăţenii israelieni au păreri destul de împărţie legate de armistiţiul de miercuri, 21 noiembrie cu Fâşia Gaza.

Sondaj cu păreri împărţite în Israel despre armistiţiul cu Fâşia Gaza (foto: news.nationalpost.com)

Aproape jumătate (49%) dintre persoanele chestionate au răspuns că armata ar fi trebuit să continue operaţiunea „Pilon de Apărare„, în timp ce 31% au declară că susţin o încetare a focului, iar 20% nu au opinie pe această temă. Conform sondajului, alegătorii care simpatizează cu partide de dreapta şi religioase sunt mai critici faţă de armistiţiu, în timp ce cei care sunt apropiaţi opoziţiei de centru susţin acest acord încheiat prin intermediul Egiptului.

Guvernul de dreapta al lui Benjamin Netanyahu a ameninţat în mai multe rânduri cu lansarea unei operaţiuni terestre de mare anvergură în Fâşia Gaza şi a mobilizat zeci de mii de rezervişti, însă a renunţat, până la urmă, la acest proiect, care ar fi putut să provoace pierderi importante în rândul militarilor, în contextul apropierii alegerilor legislative, la 22 ianuarie. În timpul ofensivei aeriene israeliene, lansată pe 14 noiembrie la Gaza, prin asasinarea comandantului aripii militare a mişcării islamiste palestiniene Hamas Ahmad Jaabari, 163 de palestinieni au fost omorâţi, iar alţi 1.235 au fost răniţi, potrivit unui bilanţ medical provizoriu. Şase israelieni, inclusiv doi militari, au fost ucişi, iar alţi 240 au fost răniţi în urma lansării unor proiectile palestiniene asupra sudului Israelului.

Potrivit mediafax, niciodată, de la operaţiunea israeliană „Plumb Topit”, care a avut loc în perioada decembrie 2008-ianuarie 2009, o confruntare cu grupări palestiniene nu s-a soldat cu atât de multe victime. Peste 1.140 de palestinieni şi 13 israelieni au fost ucişi în cursul acestei operaţiuni.

2 comentarii

urbos 23-11-2012 - 13:06

13 sobolani…

tomi 24-11-2012 - 01:13

Urbos, fi decent, sint convins ca nu vorbesti cu inima ci faci propaganda, lasa mortii in pace, nu ti-au facut nici un rau.
tomi

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult