Acasa InternationalExterne Sondaj. Grecilor le place în UE

Sondaj. Grecilor le place în UE

scris de B.C.R
3 afisari

Trei sferturi dintre greci (75,9%) se declară în favoarea ‘perspectivei europene’ a ţării lor şi nu doresc ‘ieşirea din zona euro’, în pofida măsurilor de austeritate impuse de creditori, UE şi FMI, potrivit unui sondaj de opinie publicat duminică.

Grecia (foto info-wars.org)

Sondaj. Grecilor le place în UE (foto: info-wars.org)

Numai 19,6% dintre subiecţi s-au pronunţat pentru revenirea la drahmă, moneda naţională înainte de aderarea la euro, potrivit acestui studiu efectuat de institutul grec Marc între 15 şi 17 februarie pe un eşantion de 1.013 familii din întreaga ţară şi publicat în cotidianul Ethnos, transmite Agerpres. Majoritatea subiecţilor (48,4%) speră că Grecia ‘va rămâne în zona euro dacă programul de asanare a economiei’ dictat de Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional (FMI) ‘reuşeşte’, în timp ce 39,3% au o părere contrară. Două treimi (66,5%) doresc ca programul să reuşească, iar 60% estimează că ‘dacă programul nu ar fi fost votat duminica trecută în parlament, Grecia ar fi riscat să intre în faliment‘.
Totodată, 48% dintre subiecţi estimează că votul parlamentar în favoarea noului plan de ajutor pentru Grecia este ‘just’, iar 45,5% au o opinie contrară. Opt persoane din zece (81,8%) estimează că răspunderea pentru situaţia economică a ţării le revine ‘guvernelor elene’, iar 9,3% consideră că este vina ‘pieţelor şi a speculatorilor’.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult