Acasa InternationalExterne Sondaj în Marea Britanie: Populaţia vrea ieşirea din UE

Sondaj în Marea Britanie: Populaţia vrea ieşirea din UE

scris de Laurentiu Banches
33 afisari

Aproape jumătate dintre britanici au spus că ar vota pentru ieşirea ţării din Uniunea Europeană (UE) în cazul unul eventual subiect pe această temă.

Britanici vor iesirea din Uniunea Europeana (foto:leftfootforward.org)

Peste 49% dintre britanicii care au răspuns la sondajul institutului YouGov, au declarat că ar opta pentru ieşirea ţării din UE, 28% s-au arătat pentru rămânerea în blocul comunitar, iar 17% sunt indecişi. Un sondaj similar a fost realizat şi în Germania, acesta arătând că 57% dintre cei intervievaţi sunt favorabili rămânerii în UE, 25% s-ar pronunţa pentru părăsirea Uniunii, iar 9% se declară nedecişi. În Franţa doar 43% dintre cei care au răspuns la sondaj sunt pentru rămânerea în UE, 32% împotrivă şi 10% indecişi.

Potrivit Agerpres, în ceea ce priveşte perspectivele europene, locuitorii tuturor celor trei ţări sunt în majoritate pesimişti: francezii în proporţie de 66%, britanicii de 65%, germanii de 54%. Datele acestor sondaje sunt incluse în cel mai recent barometru EuroTrack, realizat de YouGov în Marea Britanie, Germania, Franţa, Danemarca, Suedia, Finlanda şi Norvegia, în perioada 19-28 octombrie.

10 comentarii

salut 09-11-2012 - 15:07

He,he,he, daca ar fi fost Romania, toate procentele alea care ingrijoreaza birocratii din UE (55, 60, 65% pentru despartirea de UE) ar fi fost rezolvate rapid: Merkelitza punea o lege ca legitimitatea incepe de la 85% … si ca foarte ingrijorata de „statul de drept si institutiile statului”. Dar fiind vorba de Marea Britanie, Franta, etc, chestiunea face sa creasca o caruta de morcovi la kurul komisarilor.

Oricum, Europa, care incepuse ca un vis frumos, acea Europa s-a dus de rapa. Jermanica a reusit pentru a treia oara intr-un secol sa o puna pe foc. Decesul oficial va fi probabil peste doi-trei ani, dupa ce se falimenteaza si Spania si Italia. Aia trei-patru care vor ramane sub cupola Jermanicai vor constata ca nu mai sunt PIIGS de muls. End of story for about 2 centuries.

urbos 11-11-2012 - 03:39

Adicatelea Germania, in loc sa stapaneasca Europa, o strica. Seamana cu logica lu Paulica din Ohio.

briel 11-11-2012 - 02:31

Si … paharelul de seara, cu Nigel Farage,

„I want you all fired !”
http://www.youtube.com/watch?v=XoAtCs7wXHY

Ideile lui constructive (ca este unul care-l apostrofeaza pentru prea multa critica) ar fi:
– tratat de liber schimb
– acord privind standardul minim pentru munca, mediu, etc,
– fara Comisie Europeana, fara Parlament European, fara Curte de Justitie Europeana
– in materie de securitate avem Nato
„asa ca da, dle Borosso tu iti vei pierde serviciul, si dle Schulz I want you sacked as well, I want you all fired !”

hahahaha!! nu ma pot opri …

briel 11-11-2012 - 02:40

Neaparat sa va uitati bine si la mutrele parlamentarilor celorlalti, ce basinosi, ce lesinati, ce atmosfera de „hai sa ne aflam in treaba, ca suntem importanti”. Imaginati-va si pe Becali si Eba pe acolo …

urbos 11-11-2012 - 03:36

Ar fi foarte bine sa iasa, dar nu o vor face pentru ca UK saboteaza mai bine UE din interior.

briel 11-11-2012 - 18:38

Ca lider al unui partid minoritar (comparat cu laburistii si conservatorii britanici) Farage este o trambita a adevarului. Are perfecta dreptate cand afirma (hm… mai degraba striga) ca UE forteaza votul DA al tarilor membre si nu accepta un NU. Pe irlandezi i-au pus sa voteze de trei ori pana au acceptat aderarea. Francezii au votat de doua ori, danezii la fel.

Pentru tine si pentru ziaristii Ziua, un foarte bun mixaj de interventii in PE, la loc de cinste fiind liderul socialistilor Martin Schulz, actual sef al PE,

Respect the Irish Vote: Aftershock in European Parliament
http://www.youtube.com/watch?v=M6QmH-7fu68&feature=related

digital 11-11-2012 - 18:46

îți dai seama că pe noi nu trebuie să ne pună să repetăm votul?!
că vine băsexu și zice că poate greșim și-l demitem!
hahaha!
nu fac ei experiențe cu noi,atâta timp cât au cozi de topor bine înfipte în țeasta României,așa că vom vedea,doar cu binoclul 8×4 atât trecerea la euro cât și spațiul schengen!

urbos 11-11-2012 - 18:47

Criticile pot fi foarte corecte, dar n-are legatura treaba asta cu faptul ca UK alaturi de SUA si altii, nu vor o Europa puternica, tinand la imperiul lor de rahat, care oricum se prabuseste, ca asa e mersul istoriei.
Pe de alta parte este evident ca UE se construieste incepand de sus, pentru ca e extrem de greu sa determini gloatele sa treaca peste nationalisme, orgolii, intoleranta etc, de aceea a fost nevoie de referendumuri peste referendumuri, care pana la urma au convins cetatenii. Dar in final, daca oamenii nu vor dori, oricum nu se va face, chiar daca asta va insemna un dezastru chiar pentru ei.

florentin ionescu 11-11-2012 - 19:28

Dumneavoastra intelegeti ce scrieti?
Cele trei afirmatii de mai sus se contrazic flagrant.
Imi pare rau ca intervin, dar postarile sunt tipice unei afectiuni psihice elementare.
Poate veti reveni cu cateve explicatii, de asteptat de altfel.

florentin ionescu 11-11-2012 - 19:55

Eu credeam ca puteti da cateva explicari!
Va cer o explicare, dar cred ca trebuie sa ne oprim.
E O.K.!
In mod cert, dumnevoastra traiti in Romania si cunoasteti mai bine ce e bine si ce nu.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult