Acasa InternationalExterne Sondaje SUA: Majoritatea americanilor nu vor o intervenție ȋn Siria

Sondaje SUA: Majoritatea americanilor nu vor o intervenție ȋn Siria

scris de Z.V.
113 Afisari

Majoritatea americanilor se opun unor atacuri ale ţării lor împotriva regimului sirian, arată două sondaje publicate marţi, 3 august.

Sondaje SUA: Majoritatea americanilor nu vor o intervenție ȋn Siria (Foto:greenbaypressgazette.com)

Aproape una din două persoane (48%) se declară împotriva unor atacuri aeriene americane împotriva Siriei, faţă de 29% care se declară în favoarea acestora (23% nu au nicio opinie), potrivit unui sondaj realizat de Pew Research Center for the People and the Press. Opoziţia faţă de o intervenţie americană împotriva lui Bashar al-Assad pare mai conturată decât într-un alt sondaj realizat pentru ABC şi Washington Post: 36% dintre persoanele intervievate declară că susţin această eventualitate, faţă de 59% care se opun şi 5 % care nu au nicio opinie.

Chiar dacă „alte ţări, ca Marea Britanie sau Franţa” ar participa la această operaţiune, doar 46 % dintre persoanele intervievate sunt favorabile unei intervenţii, faţă de 51 % care se opun, potrivit anchetei ABC/Washington Post. În acest sondaj, însăşi ideea de a înarma rebelii sirieni pare foarte nepopulară: 70 %  se opun, faţă de 27 % care o susţin. Aproape trei sferturi dintre persoanele intervievate de Pew (74%) cred că atacurile în Siria s-ar traduce prin represalii împotriva Statelor Unite şi aliaţilor lor în regiune, peste şase din zece (61%) cred că acestea ar duce la un angajament pe termen lung în ţară. Şi abia o treime (33%) cred că ele ar permite efectiv descurajarea pe viitor a folosirii armelor chimice.

Sondajul Pew Research Center a fost realizat în perioada 29 august – 1 septembrie, pe un eşantion format din 1.000 de adulţi şi are o marjă de eroare de 3,7 puncte. Conform mediafax, Sondajul ABC/Washington Post, realizat între 28 august şi 1 septembrie, pe 1.012 persoane, are o marjă de eroare de 3,5 puncte.

2 comentarii

Tache 04-09-2013 - 10:09

Nici armata americana nu sustine aceasta interventie militara, care ar folosi doar Israelului si planurilor sale de expansiune teritoriala. Militarii americani nu doresc sa sprijine Al-Qaeda in Siria, in acelasi timp in care lupta impotriva Al-Qaeda in Afganistan.

Lupu Ardelean 04-09-2013 - 11:04

Israelul nu il doare in pix daca nu va fi nicio interventie, nu e nimic rau daca se omoara intre ei, ambele tabare sunt dusmani Israeluluii, asa ca pot continua lupta pana cad vine Mesaia…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult