Acasa InternationalExterne Soros: Grecia ar putea intra intr-o spirala a mortii

Soros: Grecia ar putea intra intr-o spirala a mortii

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Grecia se confrunta in continuare cu pericolul de a intra intr-o “spirala a mortii”, deoarece costul atasat pachetului de ajutor extern pregatit de liderii zonei euro este prea mare.

Declaratia a fost facuta marti, la Londra, de miliardarul George Soros, in cadrul unui eveniment organizat de The Economist. “Desi este mai bine decat ceea ce ofera acum piata, este inca (un cost – n.r.) relativ ridicat. Este o chestiune de solventa. Daca incepi sa percepi dobanzi foarte mari, la fel de ca piata, anticipand solventa, poti fi impins catre insolventa”, a precizat omul de afaceri. Potrivit Mediafax, ministii Finantelor din zona euro au aprobat, la sfarsitul saptamanii trecute, un pachet de ajutor extern de 30 de miliarde pentru Grecia, care ar fi acordat in acest an sub forma unor imprumuturi pe trei ani cu o dobanda de 5%, daca statul elen ar solicita activarea initiativei. Aceasta dobanda este mai mica decat costurile de finantare cu care se confrunta Grecia pe piete, insa mai ridicata decat ratele percepute in mod normal pentru imprumuturi catre statele din zona euro. Soros avertizeaza insa ca o dobanda “mai ingaduitoare” ar ajuta Grecia sa-si indeplineasca necesarul de finantare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult