Acasa InternationalExterne Soţia lui Gaddafi a adunat 20 tone de aur

Soţia lui Gaddafi a adunat 20 tone de aur

scris de D.P.
6 afisari

Safiei Farkash, prima doamnă a Libiei, a ocolit lumina reflectoarelor, dar este celebră pentru uriaşa ei avere şi considerabila influenţă, informează al-Arabiya, citat de realitatea.net. Relatările despre averea Safiei Farkash variază, dar zvonurile care circulă cu insistenţă susţin că ar avea 20 de tone de aur.

 

Safia Farkash, sotia lui Gaddafi

foto: alarabyia.net

Safia Farkash este proprietara unei companii aeriene, Buraq Air, cu sediul la Tripoli, pe aeroportul internaţional Mittiga. Farkash conduce compania cu aprobarea soţului ei, chiar dacă societatea este rivala companiei aeriene naţionale şi monopolizează transportul pelerinilor libieni.

În timpul crizei legate de atentatul de la Lockerbie, Coaliţia Internaţională împotriva criminalilor de război, cu baza în Franţa, a dezvăluit în 1992 că averea lui Gaddafi atinsese 80 de miliarde de dolari şi că cea a soţiei sale era estimată la 30 de miliarde de dolari.

Safia Farkash al-Baraasi este cea de-a doua soţie a liderului libian. S-a născut în oraşul al-Baida din estul Libiei şi se trage din tribul al-Baraaesa. Cei doi s-au cunoscut când ea lucra ca asistentă, iar el a fost internat în spital pentru o operaţie de apendicită, în 1971.

S-au căsătorit în acelaşi an şi au avut şapte copii, şase băieţi şi o singură fata, Aysha.

În primii ani după căsătorie, Safia Farkash s-a arătat rar în public, dar în ultimii ani a început să se implice în activităţi sociale luând parte, de pildă, la manifestările de celebrare a revoluţiei din 1969 sau asistând la ceremonia de absolvire a şcolii de poliţie de către femei, în 2010.

În 2008, Farkash a fost aleasă vicepreşedinte al Organizaţiei Primelor Doamne din Africa, cu ocazia unui summit al Uniunii Africane găzduit de staţiunea egipteană Sharm al-Sheikh, chiar dacă ea nu a fost prezentă la respectiva reuniune şi nici n-a luat parte vreodată la activităţile acestei organizaţii.

5 comentarii

ParpaAnghel: Jofy Farkash, este secuie! 09-03-2011 - 10:34

Oare, nu a-ti strecurat o greseala la First Lady a lui Mu . Barrach!

Huhu Ciu 09-03-2011 - 19:28

Este unguroaica, probabil evreica ungureasca!

roman 09-03-2011 - 20:59

Este ruda cu ordinarul Huhu Ciu,blestemul acestui forum,face romanii de rusine de prost ce este!!!!!!!

Huhu Ciu 09-03-2011 - 21:54

„romanule” evreu faci tare de rusine poporul evreu, la fel jigodiile asemanatore tie, sarmanul popor evreu!

roman 09-03-2011 - 23:52

hai sictir ,esti evreu si o faci pe tziganul……

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult